Кинокритик определи филм с Брад Пит като най-подходящ по време на пандемията

1
197
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Продукцията със звездата на Холивуд Брад Пит – „Z-та световна война“ /2013 г./, е най-подходящият филм за гледане по време на пандемията от коронавирус, смята журналистът и кинокритик на изданието Collider Ели Гемил.

„Лентата е единственият филм, който наистина ни помага да се отпуснем, въпреки че в него се разказва напрегнатата история, свързана с пандемия от страшен вирус, който превръща хората в зомбита. Но това е точният филм, който си струва да гледате“, смята Гемил.

За кинокритика лентата на режисьора Марк Форстър е актуална, защото събитията се развиват почти по същия начин, както днес по време на коронавируса.

„Най-важното за зрителя е, че режисьорът е предложил решение на проблема, макар и измислено. Плюс това във филма участва Брад Пит. А с него нещата стават по-хубави“, подчертава Гемил.

Сюжетът на „Z-та световна война“ разказва за бившия служител на ООН Джералд Лейн, в ролята е Брад Пит, който заедно със семейството си се оказва в центъра на зомби апокалипсис, причината, за който е заразяването с неизвестен вирус. Филмовият герой на Пит, успява да се спаси на безопасно място, след което властите го молят да проучи причината за пандемията. В хода на разследването бившият служител на ООН дори успява да направи невъзможното, откривайки ваксина.