Карло Анчелоти предупреждава за бъдещето на футбола след коронавируса и нарече някои решения „закъснели“

1
119
Добави коментар

Карло Анчелоти изпрати рязко предупреждение към английския футбол: Пригответе се за сериозна промяна.

Шефът на Евертън вярва, че спортът е изправен пред огромни икономически предизвикателства на фона на коронавирусната криза.

Карло Анчелоти каза, че футболът има малко значение в момента, но когато се върне, ще бъде в много по-строги условия.

Предвиждайки края на огромните трансферни суми, той каза: „Футболистите и треньорите ще печелят по-малко, а билетите ще струват по-малко, защото хората ще имат по-малко пари.“

„Икономиката ще се промени на всяко ниво и трябва да се подготвим.“

Кризата остави клубове на всички нива очакващи финансов крах, на фона на продължаващите разходи без реални приходи.

Лигите и клубовете се надпреварват, за да намерят начин да завършат сезоните, за да гарантират, че ще получат милиардите от телевизионни права и приходите от мачове, необходими, за да останат в играта.

Но 60-годишния Анчелоти смята, че разговорите за отсрочка на заплатите и мачовете изиграни в сгъстен цикъл през лятото, в крайна сметка ще се окажат безрезултатни.

И той прогнозира, че футболът ще премине от подем към фалит пред очите ни.

Футболистите и треньорите ще печелят по-малко, а билетите ще струват по-малко, тъй като хората ще имат по-малко пари. Пригответе се за общо свиване.

Италианецът каза: „Чувам за намаляване на заплатите, спиране на плащанията – това ми се струват остарели, ненавременни решения. Скоро икономиката ще се промени и на всички нива телевизионните права ще струват по-малко.“

„Футболистите и треньорите ще печелят по-малко, а билетите ще струват по-малко, защото хората ще имат по-малко пари.“

„Нека се подготвим за общо свиване.“

SunSport разкри вчера как една от идеите, които се предлагат, е най-добре платените звезди в играта да поемат финансовия удар, за да помогнат да се спасят клубовете от по-ниските нива.

Играчите от Висшата лига биха приели намаляване на заплащането до 20 на сто през следващите три месеца, за да помогнат за финансирането на фонд за спешни трудности. Ако се съгласят, това ще означава, че звездните имена ще загубят 100 милиона паунда.

Те ще бъдат използвани за покриване на режийните разходи на по-малки отбори, които се борят да свържат двата края, докато мачовете се подновят.

Има реална перспектива отборите в ниските дивизии да се разпаднат, главно защото ако сезонът бъде обявен за нулев, те ще загубят милиони от телевизионните сделки.

Източник

Категория: Футболни новини

Тагове:
Коронавирус