Най-добрите книги на Дан Браун

1
126
Добави коментар
angels82
angels82

Кой е Дан Браун?

Като мистериозен романист писателят Дан Браун е високо ценен в световен мащаб, като стилизираните му трилър-конспирации поемат по теми на религията и тайните ордени. Като се съсредоточи най-вече върху любимия си сериал от романи на Робърт Лангдън, голяма част от писателската му кариера е съсредоточена около едноименния професор от Харвард, който е специализиран в символиката и иконографията.

Оказвайки се замесен в редица различни световни конспирации, обикновено включващи сенчести тайнствени организации, формулата на Браун се оказа изключително успешна с читатели от всякакъв произход. Преди основната му поредица да набере скорост, той написа две самостоятелни заглавия, първото от които е неговият дебютен роман Digital Fortress, издаден през 1998 г. Тогава, през 2000 г., той издаде първата в серията Langdon, озаглавена Ангели и Демони, последвани от друга самостоятелна, Deception Point, през 2001г.

През 2003 г. той издаде бестселъра „Кодът на Да Винчи“, оставяйки своя белег като име. Разрушавайки цял брой записи по това време, книгата се превърна в световен успех, както и започна филмовите адаптации с участието на Том Ханкс в главната роля. И двете са режисирани от Рон Хауърд, като Кодът на Да Винчи е премиериран през 2006 г., а „Ангели и демони“ излиза през 2009 г., заедно с интерес да се изразяват в разработването на „Изгубеният символ“ и за големия екран. Планира се и създаването на телевизионна поредица от Digital Fortress, тъй като работата на Браун продължава да се разширява и развива.

Спечелвайки многобройни награди, Дан Браун е получил най-различни похвали за работата си, най-вече за Кодът на Да Винчи, който оказа голямо влияние от първоначалното му издаване. Преди да стане романист Дан Браун работи като музикант, създавайки предимно синтезаторни ефекти, заедно със собствените си албуми, един от които се казва „Angels and Demons“, който той издаде през 1994 г. Това ще помогне да се оформи голяма част от писането му следваща кариера, която ще включва редица акценти, които продължават да се честват и до днес.

Най-добрите романи на Дан Браун В следващата класация ще ви представим нашия избор за най-добрите книги на Дан Браун. За ваше удобство сме подбрали онлайн магазините с най-добри цени на съответните модели. Съветваме ви да пазарувате онлайн, тъй като цените са по-ниски, имате законно право да върнете уреда в срок от 14 дни, а да не забравяме и безплатната доставка до дома ви. Още в първата си седмица продажбите на книгата я направиха #1 в класацията на New York Times #1 в класацията на Publishers Weekly #1 в класацията на Wall Street Journal #1 в класацията на San Francisco Chronicle или с две думи #1 автор #1 трилър.

Неразгадаем шифър, скрит в произведенията на Леонардо да Винчи. Поразителна истина, скрита от векове…

Докато е в командировка в Париж, харвардският професор по история на символите Робърт Лангдън е събуден посред нощ: един възрастен уредник в Лувъра е убит в музея. Край трупа му полицията намира озадачаващ шифър. Докато се опитва да го разгадае, Лангдън с удивление открива, че той води до пътека от кодове, скрити в творбите на Леонардо – кодове, изложени пред очите на всички, и все пак находчиво скрити от художника. Лангдън обединява силите си с талантливата френска криптографка Софи Нево и установява, че покойният уредник е бил брат от Ордена на Сион – тайно общество, към което са принадлежали сър Исак Нютон, Ботичели, Виктор Юго, Леонардо и други прочути личности. В шеметна надпревара из Париж и Лондон Лангдън и Нево се състезават с безлика влиятелна фигура, която сякаш предугажда всеки техен ход. Ако двамата навреме не успеят да разшифроват загадката, древната тайна на Ордена на Сион, сензационна историческа истина, завинаги ще бъде изгубена.

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

Пълната колекция с приключения на познатия на всички професор Робърт Лангдън.

Пристъпете в един свят на загадки и мистерии, пренаписващи човешката история. Тайни общества, древни светилища и загадъчни символи…

През 2003 година „Шифърът на Леонардо“, втората книга на Дан Браун за Робърт Лангдън влиза в листа с бестселърите на Ню Йорк Таймс още през първата седмица от излизането си. Романът се превръща в една от най-популярните и продавани книги за всички времена. След нея всяка нова история за професора по символика е очаквана с нетърпение от милиони читатели по целия свят и неминуемо е по върховете на продажбите. Насладете се на всичките пет романа с тази специална колекция.

Шестото клеймо Борбата между наука и религия се превръща във война!

Най-могъщото древно тайно братство, съществувало някога на Земята – илюминатите, изплува от мрака, за да изпълни заключителната фаза от легендарната си вендета срещу най-омразния си враг – Католическата църква.

Тайнственият символ, жигосан върху гърдите на убит физик, е доказателство за появата на демонична сила, която жадува за реванш. Ново оръжие с опустошителна мощ е заложено в самото сърце на Ватикана.

Специалистът по древни символи Робърт Лангдън предприема крайно рискован воаяж през тайни крипти и опасни катакомби, за да открие четиривековен път от древни символи, който го отвежда към забравено скривалище на илюминати, където го очаква една мрачна истина.

Холивуд направи не по-малко вълнуваща филмова версия на книгата – Ангели и демони. Не пропускайте!

Шифърът на Леонардо Докато е в командировка в Париж, харвардският професор по история на символите Робърт Лангдън е събуден посред нощ: един възрастен уредник в Лувъра е убит в музея.

Край трупа му полицията открива озадачаващ шифър. Докато се опитва да го разгадае, Лангдън с удивление открива, че той води до пътека от кодове, скрити в творбите на Леонардо – кодове, изложени пред очите на всички, и все пак находчиво скрити от художника.

Лангдън обединява силите си с талантливата френска криптографка Софи Нево и установява, че покойният уредник е бил брат от Ордена на Сион – тайно общество, към което са принадлежали Ботичели, Виктор Юго, Леонардо и други прочути личности.

В шеметна надпревара из Париж и Лондон Лангдън и Нево се състезават с безлика влиятелна фигура, която сякаш предугажда всеки техен ход. Ако двамата не успеят навреме да разшифроват загадката, древната тайна на Ордена на Сион – сензационна историческа истина, завинаги ще бъде изгубена.

Романът, четвърти за автора след „Шестото клеймо“, „Точка на измама“ и „Цифрова крепост“, утвърждава появата на нов вид интелигентен трилър… абсолютно непредсказуем до поразителната си развръзка.

Изгубеният символ Изгубеното ще бъде намерено…

Вашингтон. Професорът по символика Робърт Лангдън е повикан в последния момент да изнесе вечерна лекция в Капитолия. Само минути след неговото пристигане обаче в центъра на Ротондата е открит ужасяващ предмет, носещ пет символа. Той познава в него древна покана, зовяща получателя си към отдавна изгубен свят на тайна езотерична мъдрост.

Уважаваният наставник на Лангдън Питър Соломон, филантроп и виден масон, е отвлечен брутално и професорът разбира, че единствената надежда да спаси живота на приятеля си е да приеме загадъчната покана и да отиде там, където го отведе тя.

Лангдън светкавично е понесен зад фасадата на най-могъщия град в Америка, в неговите скрити зали, храмове и тунели. Всичко познато се преобразява в мрачен потаен свят на изкусно скрито минало, в който масонските тайни и невиждани открития сякаш го притеглят към една невероятна и невъобразима истина.

Защото, както ще установи Робърт Лангдън, няма нищо по-необикновено и смайващо от тайната, която се крие пред очите на всички… Тайни, скрити пред очите на всички. Власт, пропита с лъжи и укрепена с вековни заговори. Истина, застрашаваща вярванията на милиони.

Книгата на Дан Браун, продължението на „Шифърът на Леонардо“, Ви разкрива всичко това! С „Изгубеният символ“ в ръка ще отворите врата към един неподозиран Свят, над който винаги ще витае въпросът „Ами ако всичко това е истина?“

Роман, в който Робърт Лангдьн отново разкрива невероятни тайни… На друг таен орден… На друго място… С друг, още по-голям залог…

Написан от Дан Браун със същия невероятен мащаб, стил и език. Със същия невероятен динамизъм. Забележителна книга! Вещо проучена и написана, с главоломно действие, „Изгубеният символ“ още веднъж показва защо Дан Браун е най-четеният автор на трилъри в света.

Блестящо подредена мозайка от тайнствени истории, мистериозни образи и енигматични шифри, „Изгубеният символ“ е интелигентно написан трилър, който се развива с шеметна бързина и в който на всеки ъгъл ви очакват изненади

Ад Моят дар е бъдещето. Моят дар е спасението. Моят дар е адът.

Търсете, и ще намерите… Тези думи отекват в съзнанието на видния харвардски професор по религиозна символика Робърт Лангдън, когато се свестява в болница, без спомен къде се намира и как се е озовал там. Не може да обясни и произхода на страховития предмет, открит сред вещите му.

Заплаха за живота ще запрати Лангдън и младата лекарка Сиена Брукс на главоломна гонитба из Флоренция. Единствено познаването на тайни проходи и древни загадки, спотайващи се зад историческата фасада, може да ги спаси от неизвестните им преследвачи.

Произход Дали Бог ще оцелее при сблъсъка с науката?

Билбао, Испания. Робърт Лангдън пристига в ултрамодерния музей „Гугенхайм“ в Билбао. Той ще присъства на изключително важно събитие – оповестяване на откритие, което „завинаги ще промени съдбата на науката“.

Организатор на събитието е Едмънд Кърш. Той е четиресетгодишен милиардер футурист, чиито изумителни високотехнологични изобретения и дръзки предвиждания са му донесли световна слава. Кърш се готви да разкрие смайващото си постижение, което ще даде отговор на два от фундаменталните въпроси на човешкото битие.

Изправен пред непосредствена опасност за собствения му живот, потресеният Лангдън е принуден да предприеме отчаяни действия, за да избяга от Билбао. С него е Амбра Видал, елегантната директорка на музея, която заедно с Кърш е подготвила провокативното събитие. Двамата се отправят за Барселона в рисковано търсене на загадъчна парола, която ще отключи тайната на Кърш.

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

Едно изумително откритие! Един изумителен трик! Една изумителна драма! Зад всеки ъгъл дебне изненада!

Дълбoкo в apктичeския лeд сe нaмиpa нeщo смaйвaщo. To e oчaквaнo oт гoдини.

B нeгo сe кpиe нeвepoятнa зaгaдкa. Peйчъл Ceкстън e изпpaтeнa в apктичeскaтa стaнция, зa дa пoтвъpди aвтeнтичнoсттa нa нaxoдкaтa. Toвa, нa кoeтo сe нaтъквa, пopaзявa с мaщaбa си и зaплaшвa дa xвъpли свeтa в xaoс.

Ho Peйчъл e бeзпoмoщнa, зaщoтo „apтeфaктът“ сe пaзи oт oтpяд съвъpшeни убийци. Кoй ги e изпpaтил? И зaщo?

Oтгoвopът e с гpиф “Cвpъxсeкpeтнo”!

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

Мистериозно кодирано съобщение разтърсва коридорите на властта…

Едно тихо “Благодаря” на двамата анонимни служители на АНС за техния безценен принос!

“Цифрова крепост” е най-добрият и най-реалистичен технотрилър от години. Способността на Дан Браун да обрисува в естествени краски сивата зона, разделяща демократичните свободи от националната сигурност… е впечатляваща! Пъблишърс Уикли

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара. Произход

Какъвто и да си, в каквото и да вярваш,скоро всичко ще се промени!..

Романът „Произход“ е невъобразимо находчив – най-блестящата и увлекателна творба на Дан Браун досега. Дан Браун е автор на световните бестселъри „Шифърът на Леонардо“, „Ад“, „Изгубеният символ“, „Шестото клеймо“, „Метеоритът“ и „Цифрова крепост“. Дан Браун е известен американски писател на трилъри. Често е критикуван от радикални последователи нахристиянството. Книгите са му преведени на 51 езика по целия свят. Цифрова крепост е публикувана през 1998 година, с тираж едва 10 000 копия. Шифърът на Леонардо се превръща в бестселър и е една от най-популярните книги на всички времена. Има повече от 81 милиона продадени копия до 2010 г. По книгата е създаден и филм който също става много популярен. От Изгубеният символ пък са продадени 1 млн. копия само първия ден след излизането на книгата на пазара

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.