15 начина да се погрижим за себе си по време на самоизолация

1
137
Добави коментар
svetla58
svetla58

Социалното дистанциране е нещо, което всички трябва да правим. Но на моменти това изолиране от външния свят ни кара да полудеем леко и затова се зачудихме какво можем да правим, за да останем здрави, но и с всичкия си през тези трудни времена?

Ето няколко предложения :

Тренирайте

В YouTube има цяла вселена от безплатни часове по йога, а някои инструктори предават на живо класовете си от вкъщи.

Медитация

Това е нещо ново за много хора, но действително действа много благоприятно. Дайте му шанс и ви гарантираме, че ще се почувствате по-спокойни.

Ограничете времето си онлайн

На всички ни се случва да прекараме цял ден разглеждайки снимки в инстаграм и фейсбък, но това всъщност създава тревога и неспокойство, дори и да не го осъзнавате.

Вземете си вана (или дълъг душ)

Релаксираща вана може да се направи още по-добре с мехурчета, соли, масла, свещи и маски за лице. Просто отделете един час, в който да се погрижите за себе си – за лицето сеи, косата си, тялото си.

Помислете за какво сте благодарни

Можете да го направите в дневник, като записвате по една благодарност на ден или да рисувате хора, домашни любимци и други неща, за които сте благодарни в книга със скици. 

Отдайте се на любимо хоби

Отдайте се на хоби, което наистина правите само за забавление: не се изкушавайте да го покажете в Instagram.

Четете на глас

Това е по-разтоварващо от колкото подозирате! А ако го направите с партньора си, ье се изненадате колко хубаво ще се почувствате. Вземете някоя книга за пътешествия и попътувайте мислено заедно.

Гответе и печете

Сега е моментът да експериментирате!

Видео разговори

Това, че не можете да излезнете с приятелите си, не означава, че не можете да си наваксате и да се видите.

Подредете

Всеки има поне един шкаф, който все отлага да подреди. Е, няма за къде отлагате вече! Ако пък решите, даже пренаредете мебелите у вас.

Гледайте нещо

Не знаем за вас, но ние вече наваксваме с всички сериали, за които все не ни оставаше време. Давайте смело и вие с филмите и сериалите.

Четете

Книгата винаги ще е страхотен начин да разпуснеш и да се откъснеш от действителността. 

Обърнете внимание на домашните си любимци

Те са най-големите късметлии от цялата ситуация, тъй като вие по цял ден сте с тях. Покажете им любовта си!

Научете нещо ново

Има почти неограничен брой онлайн курсове, като голяма част в момента са безплатни. Поразровете се и се отдайте на нещо ново.

Не забравяйте, че не сте сами

Тези съвети се отнасят до грижата за нас самите, но хората обикновено се нуждаят от общност, за да бъдат щастливи. Напишете писмо на бабите и дядовците си,  говорете си с вашите колеги и с приятелите си.

Също така: ако все още можете да излезете навън, помислете за помощ на съсед, който се нуждае от доставка на хранителни стоки.