Прокуратурата предлага на Фандъкова дезинфекция на София

1
121
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Софийска градска прокуратура предложи на кмета на столицата предприемане на необходимите организационни действия за дезинфекция на обекти с обществено предназначение в София, съобщиха от прокуратурата.

Това е направено в допълнение на възложената на контролните органи проверка на предлаганите в търговска мрежа дезинфектанти и други средства за защита.

В хода на извършващите се служебни проверки е била установена положителна практика в столичния район „Средец“, а именно изпратено служебно писмо от кмета до сдружението на собствениците в режим на ЕС. В него са дадени разяснения, касаещи дезинфекция на общите части на сградите, препоръките на Регионална здравна инспекция за извършването й, както и за избора на дезинфектанти. Обръща се внимание и на възможността за проверка на тяхното съответствие на необходимите изисквания, чрез справка в регистъра на биоцидите на интернет страницата на Министерството на здравеопазването.

Софийска градска прокуратура, в предложението си към кмета на Столична община, препоръчва предприемане на необходимите организационни действия по прилагането на тази практика във всички районни общински администрации на територията на гр. София – 24 районни кметства. Те следва да изготвят препоръки и инструкции за противоепидемични мерки срещу разпространението на вируса COVID-19 в изпълнение на Алгоритъм на дезинфекционните мероприятия в обекти с обществено предназначение. За тях трябва бъдат информирани представители на общи събрания/сдружения на собствениците в режим на ЕС на територията на Столична община.