Най-добрите автобиографии на известни личности

1
160
Добави коментар
angels82
angels82

Обща информация

В този списък са включени книги, написани от известни хора от България и от целия свят. И така, какво прави една автобиография на знаменитост задължителна за прочитане? Колкото по-разкриващо и откровено пише авторът, толкова по-добре. Сочни подробности за живота на богатите и известните прави автобиографиите на знаменитостите някои от най-продаваните книги на всички времена. Този списък с най-добри мемоари и автобиографии на суперзвездите съдържа най-скандалните подробности и интимни истини за филмовите и телевизионните икони, легендарните рок звезди и музиканти, популярните стендъп комици, както и личностите от новините, спорта и медиите.

Но коя е най-добрата автобиография за знаменитости?

Най-големите автобиографии на знаменитостите и известните личности варират от вдъхновяващи до трагични и елегантни до кошмарни, но единственото нещо, което свързва тези най-продавани мемоари и автобиографии е, че всички те са много забавни за четене. Всяка глава за обръщане на страници от тези истински дневници и изповеди, които са написани най-вече от или съ-написани от знаменитостта, отвеждат читателите зад затворените врати и зад кулисите. Някои автобиографии, написани от известни хора, са смешни, непочтени и откровени, докато други излагат тъмната страна на славата и богатството. Това са само част от причините, поради които милиони читатели нямат търпение да се докоснат до книга, написана от известен автор, след като тя излезе.

Обичате ли да четете за сочни клюки, изненадващи скандали и холивудски спорове направо от устата на звездите?

В следващата класация ще ви представим нашия избор за най-добрите автобиографични книги на известни личности и знаменитости. За ваше удобство сме подбрали онлайн магазините с най-добри цени на съответните модели. Съветваме ви да пазарувате онлайн, тъй като цените са по-ниски, имате законно право да върнете уреда в срок от 14 дни, а да не забравяме и безплатната доставка до дома ви.

Свидетелствата на д-р Здравка Методиева са написани от честен и предан на мама Ванга човек. Появата им чак сега не е случайна, а най-вече според небесната воля на ясновидка, която още приживе предсказва, макар и лекар, някой ден Здравка ще напише книга… Тук изказаните истини са израз на част от премълчаното от Ванга. Те прибавят непознати факти за земния живот на феноменалната българка, както и неизвестни сведения за общуванията ѝ с извънземните сили.

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

ога и как Новак Джокович за първи път е хванал ракета за тенис?

Как великият тенисист се е крил по мазетата при бомбардировките над Белград?

Как сърбинът прави големия скок в кариерата си, за да се превърне от много силен тенесист в най-добрия в света?

Тези, и много други въпроси за вече легендарния спортист, намират своя отговор в книгата „Новак Джокович – спортният посланик“ с автор журналиста Крис Бауърс.

Това е единствената биография на Ноле, написана на английски и издадена с огромен успех във Великобритания, САЩ, Русия и много други страни по света.

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

оята работа бе да убедя всички, че невъзможното е възможно.

Това е разликата между лидерство и мениджмънт.

Какво се изисква, за да водиш отбор към световен успех за продължителен период от време?

Сър Алекс Фъргюсън е един от малкото хора, които разбират какво е да си лидер. През своята 38-годишна кариера като мениджър е спечелил смайващите 49 трофея и е основна част от изграждането на „Манчестър Юнайтед” като един от най-големите световни бизнес брандове.

В тази смела и пряма книга сър Алекс разкрива тайните, които стоят зад тези изумителни успехи.

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

„Пътят нагоре“ НЕ Е автобиография. „Пътят нагоре“ е историята на Кристиан Талев, която няма да намери място в класациите за „младите успели“. Какво още? „Пътят нагоре“ е: – споделеният опит на музикален артист, който стои зад най-големите хитове в България от 2012 г. досега и прави песни за едни от най-успешните изпълнители в страната; – книга на човек, който реализира идеите си с внимание към детайла, смелост и новаторство; – и не на последно място – разказ от първо лице на мъж под 30 години, за когото парите не са самоцел, но отдавна не са и мираж. „Пътят нагоре“ не е издателски експеримент. Децата и младите читатели показаха еднозначно през последните години, че не са апатични към книгите, стига те да не са задължение, а нещо истински интересно за тях. „Пътят нагоре“ е отговорност към читателите, зад която стои работата на екип от професионалисти. Водеща в издаването на книгата е убедеността, че с авторитета и влиянието си Кристиан Талев – Криско може да повлияе на едно цяло поколение в положителна посока

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

„Силната, стабилна проза на Бут възкресява неконтролируемия процес, чрез който едно поколение, опиянено от собствените си увлечения, намери силно мотивираща музика, с която да живее. Във всичките хроники на шестдесетте няма нищо, написано на хартия, което така да пресъздава онези дни и нощи.“ – Робърт Стоун, „Salon“

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

„Социалният организъм“ е незаменим наръчник за бизнес лидери, маркетинг специалисти, политици и за всеки, който иска да разбере дигиталния свят. Ръководство не само за социалните мрежи, но и за човешкия живот в днешно време и накъде се е запътил той.

Кой е човекът зад PayPal, Tesla Motors, SpaceX, SolarCity, Hyperloop и идеята за глобална комуникационна мрежа? Проследете пътя от нелекото детство на Илън Мъск в ЮАР до върховете на световния бизнес.

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

Не пропускайте биографията на звездата от NBA Коби Браянт!

Книгата е изключителен разрез на постиженията, изпитанията и трудностите, през които Браянт преминава по време на кариерата си – от споровете със съотборници и обвиненията за изнасилване, през конфликтите и отчуждаването от родителите му, до възстановяването и завръщането му след тежките контузии.

„Самоувереността му – пише авторът, беше гръбнакът на мача му с 81 точки, на множеството му победни стрелби, на титлите му Най-полезен играч, на абсолютния му отказ да приеме критиките за невъзможно многото си опити да вкара всяка вечер. До голяма степен тя бе причината, поради която Браянт тренираше най-упорито в дните, когато беше толкова контузен, че всеки друг би попаднал в списъка на травмираните играчи, казва Мъмфорд.“

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

Юбилеен албум за Стефка Костадинова, посветен на 30-годишнината от феноменалния ѝ скок. Албумът е луксозен, с твърда подвързия, богат снимков материал, двуезичен – на български и на английски език.

С езика на снимките, краткия текст и графиките авторите представят полета над онези 209 см, които белязаха живота ми завинаги и стоят като доказателство за човешките възможности с десетилетия. Вярвам, че с фотоалбума „Да прескочиш света“ всеки ще открие своя личен път към върха.

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

Не за първи път българският читател има възможност да се запознае със скандална книга от руски автор преди тя да е издадена в Русия. Сега в ръцете ви е поредната такава книга – биографията на Путин от политолога Станислав Белковски. Тя e публикувана в Германия и внимателният читател ще забележи някои особености, които се дължат на това, че е предназначена за немските любители на политически биографии.

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

Някои истории са прекалено истински, за да се разказват. Но аз реших да опитам. Имах щастието животът да ме изстреля нагоре и да сбъдна голямата си детска мечта. Колко високо стигнах? Вие ще кажете, защото всеки си има своя Еверест. Знам само, че днес, когато погледна надолу, за да видя откъде съм тръгнал, все още ми се завива свят. Напоследък всички пишат. А като застраховка, за да не кажете, че футболистите пишат с краката си, аз избрах да направим тази книга със спортния журналист Владимир Памуков. Някои истории са прекалено истински, за да се разказват. Но аз реших да опитам.Имах щастието животът да ме изстреля нагоре и да сбъдна голямата си детска мечта. Колко високо стигнах? Вие ще кажете, защото всеки си има своя Еверест. Знам само, че днес, когато погледна надолу, за да видя откъде съм тръгнал, все още ми се завива свят. Напоследък всички пишат. А за да не кажете, че футболистите пишат с краката си, аз избрах да направим тази книга със спортния журналист Владимир Памуков. Реално, ако има нещо, което той не знае за мен или за Четвъртите в света, то явно не си е струвало да го знае или просто… не е искал да го знае. Така че от мен разказа, а от Владо – писането. По някои теми за първи и най-вероятно за последен път отварям дума в „Историята“. Вярвам, че ще го оцените. Не спестих и не скрих нищо. Не се правех и на такъв, какъвто не съм. Това да не е книга за най-добрия човек, когото познаваме – такова бе и единственото изискване на Владо Памуков, преди да започна да разказвам, а той да пише. И смятам, че го спазих. Нещо повече – не се скарахме нито веднъж, докато работехме. Ако не сме се справили, се надявам поне да оцените факта, че имахме смелостта да опитаме. Ако пък сме успели… пак ще се намерят и такива, които ще ни оплюят. При мен е така – няма полутонове. Свиквайте и се забавлявайте! Това е моята истина, моята история. Ваш: Христо Стоичков

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.