Популяризиране на сайт чрез директории за статии

2
294
Добави коментар
djunev
djunev

Колкото и да не ви се вярва, в България има качествени директории за статии. Това означава, че ако получите достъп и разрешение  от собствениците им за поместване на Ваше съдържание с линк, то тогава бихте могли да получите дългосрочно линк, който от своя страна да подпомогне за по-доброто класиране в търсещите машини.

Живеем във времена, в които Интернет активно расте и се развива, времена, в  които непременно трябва да изпреварите конкуренцията си, за да бъде по-продаван Вашият продукт, или да бъде по-посещаван Вашият сайт.

Сред различните видове реклама на уебсайтове, SEO се отличава с това, че можете да бъдете на предни позиции, без огромен бюджет.

Особено важно е това за разделът със статиите, който е един от многото раздели в областта на търсещите машини.  Този метод стана толкова популярен, защото е един от най-добрите начини за популяризиране на уебсайтове в мрежата, естествено в дългосрочен аспект.

Същността на статиите за популяризиране на уебсайтове е да рекламират сайта на позиции чрез заявки за търсене. Това е необходимо за увеличаване на броя на посетителите на сайта.

Привличайки целевата аудитория на сайта, можете да спечелите добри пари чрез реклама или чрез продажба на линкове. Във всеки случай е необходимо популяризирането на сайта със статии, защото именно статиите ще допринесат за по-добри резултати от другите методи за популяризиране. А кои са другите SEO методи? Добре ги знаете, но нека ги припомним. Това са On-page SEO, Off-page SEO, линк билдинг, като директориите за статии попадат именно в сектор „линк билдинг“, SMM, ORM и много други.

Когато популяризирате сайт със статии, трябва да получите уникално съдържание, тоест текст, който все още не е наличен в Глобалната мрежа, тъй като търсачките не вземат предвид връзките в тези статии, които са копирани от други сайтове. Трябва да разберете факта, че статията, копирана от друг сайт, няма да донесе добър резултат при популяризирането на уебсайта, а даже може да навреди.

Решаващата стъпка е да поставите връзката в текста. Но това трябва да бъде връзка, строго избрана за темата на статията. Също така трябва да добавите alt текст, който се появява в името на самия сайт в полето. Връзката е желателно да бъде към основния сайт, но може да бъде и към категория, или към конкретна статия, която искате да отличите, статия, на която искате да придадете тежест. Броят на връзките в текста на статията също е много важен. В действителност, ако статията е наситена с връзки, роботите за търсене могат да поставят в черен списък тази страница. И съдържанието му няма да попадне в индекса на търсачките.

Поставянето на статии с връзки към тематични ресурси може не само да увеличи позицията на даден уебсайт, но и да направи добър трафик, а ако се касае за онлайн магазин – добри продажби. В края на краищата посетителите, които четат статия, публикувана на сайта, като се заинтересуват, могат да кликнат върху връзката в статията. Затова статиите за популяризиране на уебсайтове са добър начин за популяризиране на вашия уебсайт. Резултатите от този тип SEO могат да бъдат невероятно ефективни.