Григор Димитров за дарението: Не съм забравил откъде съм тръгнал

1
137
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Роден съм в малък град и не съм забравил откъде съм тръгнал! Просто исках да помогна!“ – така Григор Димитров обясни своето дарение към болницата в Хасково.

Тенисистът предостави на местното здравно заведение респиратори в първите дни след обявяването на извънредното положение у нас заради разпространението на коронавируса.

„Аз съм от малък град и не съм забравил откъде съм тръгнал. Просто исках да помогна, простичко е. Играя за България цял живот. Все още имам български паспорт. Оценявам подкрепата на хората през всичките години. Това не е просто начин да се отблагодаря на страната, а нещо, което ме кара да продължавам и да се чувствам жив“, заяви Димитров пред сайта на ATP.

В момента Димитров е в Калифорния, където поддържа форма, тъй като тенис турнирите са спрени поне до лятото. Беше отменен и целия сезон на трева.

„Случва се да забравяме кои са истинските герои в подобни ситуации – лекари, хората, които работят в бензиностанциите, хранителните магазини и всички останали работници в болниците. Това трябва да бъде оценено подобаващо. Не сме го правили никога до сега“, добавя Димитров.

Българинът заяви, че ще продължи с благотворителната си работа, докато очаква отново да се върне на корта.

„Надявам се, че ще имам точните възможности и партньори, за да осъществя нещата, които искам, свързани със сферата на медицината и образованието. В света съществуват и по-важни неща и искам да участвам в тях, да вложа част от себе си“, заяви още Гришо.