Посолството на САЩ дари средства на Българското офталмологично дружество и на с. Белица

1
94
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Посолството на САЩ у нас дари средства на Българското офталмологично дружество, тъй като те доставят хранителни пакети на семействата на българските здравни работници под карантина, а вчера дари средства и на Община Белица в Югозападна България.

„Даваме средства на Българското офталмологично дружество, тъй като те доставят хранителни пакети на семействата на българските здравни работници под карантина. До сега дружеството разпространява хранителни пакети в София, Ловеч, Габрово, Пазарджик, Велико Търново и Шумен. Самите лекари правят доставките чрез пътуващи екипи. Подкрепата за българските медицински специалисти през това време е важна – ние почитаме тяхната служба на първа линия като помагаме в грижата за техните семейства.“ съобщават от посолството на САЩ във фейсбук.

„Подаряваме средства на Община Белица в Югозападна България. Миналата седмица над 100 жители на Белица се завърнаха вкъщи от сезонните си работни места в Банско. Всичките 100 са под карантина в домовете си“, написаха от посолството на САЩ. Със средствата ще се закупят предпазни материали за доброволци от Белица.

„Нашите средства ще закупят дезинфектанти и лични предпазни средства за доброволци от Белица, които доставят храна и лекарства на рискови жители на Белица, включително 100-те, които в момента са под карантина. Всеки доброволец помага да забавим разпространението на инфекцията“, съобщават от посолството на САЩ във фейсбук.