Доналд Тръмп за COVID-19: За САЩ предстоят най-трудните седмици

1
140
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Президентът на САЩ Доналд Тръмп предупреди, че на страната предстоят най-трудните седмици, свързани с пандемията от коронавирус.

По последни данни заразените с COVID-19 в САЩ са над 300 000, а починалите – близо 8500.

Същевременно той изрази нарастващо нетърпение спрямо мерките за социално дистанциране и заяви, че няма търпение икономиката да заработи отново, предаде Асошиейтед прес.

„Ще има много смърт, за нещастие. Ще има много смърт. Тази страна не е създадена, за да бъде затворена. Така само причиняваме вреда на хората. Не може лекът да бъде по-лош от проблема. Не може да разрушим страната си. Не може да позволим това да продължава с месеци. В даден момент някои трудни решения ще трябва да бъдат взети. Ние трябва да се върнем към работа“, заяви американският президент по време на редовния си брифинг за пандемията.

Тръмп обвини някои щати, че искат повече медицински материали, отколкото реално имат нужда. „Страховете от недостиг доведоха до раздути претенциия“, каза той.

Президентът на САЩ отново похвали ползата от лекарството, използвано против малария, ревматоиден артрит и лупус – хидроксихлорохин.

Той добави, че федералното правителство разполага с 29 милиона дози и изтъкна, че вчера е помолил премиера на Индия Нарендра Моди да отмени забраната, наложена на американска поръчка за медикамента.