По-малкото е повече: 5 задължителни елемента от гардероба на модерната дама

3
186
Добави коментар
clashbade
clashbade

Днес стилът на всяка дама е строго индивидуален, независимо, че сме подвластни на модата и следваме духа на съвременните тенденции

Съвременната дама се отличава с характер! Днес индивидуализмът е поставен на пиедестал и разполагаме с безценната свобода да избираме между хиляди възможности. Те се отнасят не само до вида на стоките, но и до вариантите за пазаруване.

Често в забързаното ежедневие се затрудняваме да комбинираме закупените дамски дрехи, които вече са заели пространство в гардероба ни. Трябва ни бързо, практично и ефективно решение – да почерпим опит от любителите на минималистичния стил, или как по-малкото може да се превърне в повече.

Кои са основните елементи в облеклото на модерната жена:

Тренчкот с класическа кройка

Връхната дреха, която всяка делова представителка на нежния пол трябва да притежава. И да не ходите по бизнес срещи, тренчкотът ще намери приложение в динамичния ви ден. Той просто се съчетава перфектно с всеки вид дреха, а освен това подчертава вашата увереност и женствено излъчване.

Изглеждайте елегантно и заложете на класическата кройка, за да сте винаги в крак с времето!

Някои от дамите ще предпочетат черното и неутралното бежово, но по-смелите от вас могат да се насочат към синьото или червеното, за да се откроят от тълпата. Да не забравяме, че тренчкотът е идеален за пролетния сезон, когато имаме нужда от нещо връхно върху официалната риза или блузата от тънка материя.

Подходяща за фигурата рокля

Това е роклята, която може да облечете винаги, когато имате повод или работна среща. Вечната черна класика съвсем не е клише в случая – тя винаги е подходяща и може да подобри самочувствието ви на събитие, стига да е подбрана добре, съобразно извивките на фигурата ви.

В нея си струва да инвестирате повече средства, за да притежавате наистина качествен модел от голяма модна марка. Ако не сте привърженици на тъмната гама, може да се спрете и на по-свежи тонове, в зависимост от настроението и личните си желания.

Съвършените дънки

Съвършените дънки са онзи модел, който ви лепва на формите и подчертава предимствата ви. Няма условие да се придържате само към ретро дизайн, ако все още не сте открили нищо друго подходящо в момента.

Обърнете внимание, че чарлстоните се завръщат, а те са способни на чудеса – издължават силуета, прикриват недостатъците, а високата талия ви прави още по-фини. Освен тях модерни са и широките дънки, които се стесняват надолу, а тях лесно може да носите дори със сако. Може да се спрете на слим или да изберете всеки друг вариант, който ви приляга комфортно и ви вдъхновява при вида на отражението в огледалото.

Костюм с пола или панталон

Деловият костюм е много изтънчен и винаги изпраща не само сериозно, но и секси послание към силния пол. Не се съмнявайте изобщо, а побързайте да се снабдите с такъв.

През топлите месеци може да експериментирате със сако и пола, освен ако не сте твърд поклонник на панталоните. И в двата случая ще бъдете неотразими! А защо не и комбинация с пола-панталон?! Чудесно решение, с което ще се отличите с оригинален подход. Важното е да излезете от дома си изпълнена с енергия, с усмивка на лице и с усещането, че сте красива.

Без компромис по отношение на бельото

Няма дама, която да не го потвърди – хубавото бельо се отразява дори на пламъчетата в очите ви. Под марковите тоалети можем да скрием някои несъвършенства, но никога не бива да правим компромис с бельото си.

Сутиенът трябва да е по мярка, да придържа максимално добре бюста и да ни осигурява пълноценно удобство. Подберете правилно вида на чашката, размера и гръдната обиколка, за да се радвате на втората си кожа през целия ден, вместо да бързате към дома, защото нямате търпение да я свалите от себе си.

За вас дами, полезна беше Мими от Alessa