Украински кмет изкопа 600 гроба, за да подготви града си за коронавируса (видео)

2
139
Добави коментар
setlans
setlans

Украински кмет предприе интересни мерки, за да накара гражданите си да спазват мерките за борба с коронавируса.

В украинският град Днипро са регистрирани само 13 случая на заразени с коронавирус и няма смъртни случаи, приписвани на вируса, но местните власти вече са изкопали 600 нови гроба, само за да бъдат сигурни.

Не желаейки да рискува неподчинение на гражданите си, каквото виждал в други градове, кметът на Днипро, град с почти 1 милион жители, е предприел тези крайни действия, за да се увери, че местните жители разбират опасностите от игнорирането на мерките за социално дистанциране.

Миналата седмица, кметът Борис Филатов написа във Фейсбук, че местните власти се готвят за най-лошото, като добави, че над 600 нови гроба вече са изкопани в подготовка за очакваните смъртни случаи.

Борбата с коронавируса придобива нови мащаби

„Ние се подготвяме за най-лошото. В градските гробища са изкопани не 400, а 600 нови гроба за евентуалните жертви на коронавируса. За съхранение на телата са купени и хиляди дебели пластмасови чували“, пише Филатов.

Говорителят на кмета, Юлия Витвицка, потвърди пред АФП, че са изкопани 615 нови гроба и са осигурени 2000 чувала за трупове, в подготовка за голяма вълна от COVID-19.

Кметът отбеляза също, че на медицинските работници ще бъде забранено извършването на аутопсии на хора, за които се смята, че са умрели от коронавирус.

И ако това изявление не е било достатъчно, за да се стреснат хората, снимки и видеа плъзнаха в Интернет пространството, на които се виждат новите гробове, които са готови да поемат евентуалните жертви на вируса.

Реакциите на хората са смесени. Едни го обвиняват, че създава още по-голяма паника, сред вече разтревожените местни жители, а други го поздравяват за правилния подход, който психологически принуждава хората да бъдат по-предпазливи.

Вижте още: В Ню Йорк лекуват COVID-19 с витамин C – и помага

Самият Филатов казва, че: „Това не е паника, а логистика. Не дай Боже да ни трябват гробовете и чувалите“.

Кметът също казва, че вече е преживял период, в който е трябвало да погребва десетки хора наведнъж. Към хората, които го критикуват се обръща с думите, че явно имат кратка памет.

Какво смятате за мерките предприети от този украински кмет? Пишете ни в социалните ни мрежи:

Сетланс