Фотохартии Katana за мастиленоструйни принтери в домашния офис

1
208
Добави коментар
maznio007
maznio007

Работи, учи, твори, забавлявай се – фотохартиите Katana превръщат разпечатките от домашния инк-джет принтер в истински фотографии

Хиляди домакинства разчитат на мастиленоструйни принтери, за да отпечатват своите документи. Но с фотохартиите Katana, обикновеният цветен принтер може да разкрие своите истински качества. Поради спецификата на технологията, мастилата за инк-джет печат са доста „течни“, с консистенция почти като вода. Затова разпечатаните върху обикновена хартия документи, съдържащи наситени с цвят илюстрации или графики, както и снимките от камерата или смартфона, често не изглеждат добре – цветовете са мътни, детайлите се губят и контрастът е нисък.

 

Фотохартиите Katana, макар да са многобройни видове – матови, гланцови, структурни, зърнисти, сатенени, дори самозалепващи, имат едно общо качество – покрити са със специални слоеве, предназначени да „изсушат“ моментално мастилените капки и да не им позволят да се разливат по хартията, запазвайки детайлността, контраста и ярките цветове. Нещо повече, една специална група от тях, съдържащи в името си „Premium“, представляват истинска адаптация ан фотографските хартии, към мастиленоструйната технология. Те се състоят от целулозна база, ламиниращи слоеве полиетилен или полипропилен, които изолират целулозната база от мастилото и най-отгоре – многослойно мастило-абсорбиращо покритие, с високогланцова, сатенена, лустърна или растерна структура.

Това са високотехнологични продукти, несравними по своите качества с обикновените инк-джет фотохартии, дори и от марката Katana – независимо от насищането с мастило тези Premium-клас фотохартиите не се деформират или огъват, позволяват най-високата резолюция на печат и брилянтни цветове, покритието им съдържа вещества, които предпазват активно изображението от избледняването, предизвикано от слънчевата светлина (актуален проблем за всички фотопринтери, работещи с DYE мастила), а черешката на тортата е, че ако ги потопите в съд с вода, изображението няма да се размаже или хартията да се деформира.

 

Представители на тази група са:

Katana Premium Luster 200
Katana Premium Luster 255
Katana Premium Luster 290
Katana Premium DoubleSided Luster/Luster 250
Katna Premium Raster
Katana Premium Silk 255
Katana Premium Gloss 200
Katana Premium Gloss 255
Katana Premium Silk Sticky

Това са най-подходящите фотохартии, когато искате да разпечатвате снимки, фотокниги, колажи, цветни постери, картички, календари.

Друга интересна група са структурните хартии за крафтъри:

Katana PhotoMatt LInen 230
Katana PhotoMatt FineLInen 230
Katana PhotoMatt Crinkle 230
Katana PhotoMatt Griffe 230
Katana PhotoMatt Hammer 230
Katana PhotoMatt Prisma 230

Те са матови хартии, с ясно изразени структурни ефекти, които имат визия и усещане на непластифицирана хартия, но покритието им за мастиленоструен печат гарантира печат с висока резолюция, ярки цветове, отличен контраст и фини детайли. Освен това, те могат да се лепят безпроблемно с лепила за обикновена хартия, които се използват за скрапбукинг.

Други интересни хартии, които могат да бъдат полезни при нужда от двустранно отпечатване на презентации, оферти със снимки, дори листовки и флаери, са Katana DoubleSided Matt/Matt 125 и Katana DoubleSided Matt/Matt 220. Цифрата в заглавието обозначава грамажа на хартията за 1 квадратен метър площ.

За повече информация:

Фактор България
Марина Чакърова
Tel.: 0899 878309
Tel.: 0896 738700
Tel.: 0331 99818
[email protected]
www.factor.bg