POLAROID NOW – НОВИЯТ ФОТОАПАРАТ ЗА МОМЕНТНИ СНИМКИ

3
276
Добави коментар
cpuinthebrain
cpuinthebrain

68
Views

0
Харесано

Публикувано на:
April 10th 2020

На 26.03.2020 г. Polaroid Originals и Polaroid се обединиха под едно име – Polaroid. Компанията, под чиито лицензи се произвеждаха различни продукти, днес се фокусира основно върху иновациите в сферата на инстантната фотография, което е и причината хората да я обичат вече 82 години. Заедно с ребрандирането от Polaroid обявиха и нова серия фотоапарати за моментни снимки – Polaroid Now.

След пускането на Polaroid OneStep2, през 2017 и OneStep+ през 2018 г., днес имаме нов модел фотоапарат Polaroid. Какво ново ни предлага Polaroid Now? Новият фотоапарат има за цел, да направи снимането, възможно най-лесно и приятно. Корпусът на Polaroid Now е направен от висококачествен поликарбонат. За разлика от предните два модела, той е с по-заоблени форми ( 94 x 112.2 x 150.2 mm) и е по-лек – 434 грама. Фотоапаратът има едно голямо предимство, фокуса му е автоматичен. Зад завесата, подобно на OneStep+, във фотоапарата има две лещи ,които покриват две фокусни зони. Първата, предназначена за портретни снимки,  покрива всеки обект на разстояние от 0,55m – 1,3m, а втората, която е подходяща за пейзажни снимки, покрива всеки обект на разстояние от 0,6m до безкрайност. Фотографът,  просто натиска копчето на затвора за снимане, след което инфрачервен лъч измерва разстоянието до най-близкият обект и сменя лещата, в зависимост от дистанцията.

За пръв път в Polaroid Now, от Polaroid добавят функцията за двойна експозиция, без да е необходимо приложение за това. Фотоапаратът има общо три бутона – бутон за включване и изключване, бутон за включване и изключване на светкавицата, който също така се използва за компенсация на светлината, -1/2 и +1/2. В предната част, има бутон за само снимане, който се използва и за включване на двойната експозиция.

Polaroid Now е направен за работа с филм Polaroid i-Type, но работи също и с филмите Polaroid 600. Припомняме, че основната разлика между тези два типа филми е, че в 600 има вградена батерия. Това се дължи на факта, че всички фотоапарати Polaroid преди 2017 г.,  нямат вградена батерия, а разчитат на тази, която е във всеки филм. Филм 600 е най-разпространеният, поради огромният брой модели произведени по света, които все още са търсени и се ползват. Днес,  фотоапаратите се произвеждат с вградена батерия и затова е въведен новият тип филми i-Type. Като големина и качества,  двата филма не се различават.

Polaroid Now е с вградена литиево-йонна батерия с капацитет от 750mAh, която се зарежда посредством Micro USB кабел, който е включен в комплекта. От компанията твърдят, че с едно зареждане могат да се снимат до 15 пакета с филми или общо 120 снимки. Към момента се предлага в бял и тъмно сив-черен цвят, а ското се очакват, син, червен, зелен, оранжев и жълт цвят.

Polaroid Now,  е фотоапарат за моментни снимки, подходящ за онези, които искат да имат снимка на момента, за парти или друго събитие; за всеки родител, който иска да направи незабравим семеен албум; за всеки пътешестващ; за всички, които в ерата на смартфоните искат да държат в ръката си нещо истинско, реално и неподправено; за всеки, който иска да се занимава с истинска аналогова фотография и да си поиграе със светлината; за всеки артист, който иска да добави още творчество с интересни двойни експозиции; за всички любители на ретрото.