Най-добрите OLED телевизори

1
134
Добави коментар
angels82
angels82

НАРЪЧНИК ЗА ИЗБОР НА OLED ТЕЛЕВИЗОР

Ако напоследък сте били в телевизионния отдел на всеки голям магазин за техника, може би сте забелязали нещо невероятно: авангардни телевизори създават картина, която е по-ярка и по-жива от всякога. Това не е само свръх: новите телевизори имат 4K резолюции още повече с вълнуваща нова технология: органични светлинни диодни (OLED) екрани.

Ако смятате, че обикновената стара висока разделителна способност е впечатляваща, ще бъдете изненадани от новите нива на цвят, дълбочина и яснота, налични от OLED телевизорите.

Прочетете нашето ръководство за пазаруване за OLED телевизори, за да разберете по-добре какво представлява OLED революцията. След това разгледайте списъка с продукти по-долу, за да видите кои модели препоръчваме най-много.

ЗАЩО OLED телевизорите са СПЕЦИАЛНИ

OLED телевизорите са следващото поколение телевизори, главно поради технологичния напредък, който ги захранва. Има няколко ключови технологии, върху които OLED са изградени, които правят OLED телевизорите като нищо, което сте виждали досега. Обмислете следното.

Всеки пиксел се осветява индивидуално

На традиционните LED панели пикселите са осветени в клъстери, които могат да създадат неточно цветово възпроизвеждане. За разлика от тях, при OLED телевизорите всеки пиксел се осветява индивидуално, така че всеки пиксел има уникален цветен профил, който не споделя осветление с други пиксели. Резултатът е телевизионна картина, която разкрива зашеметяваща яснота.

Черният цвят е много по-дълбок и наситен

На OLED телевизорите, когато един пиксел трябва да е черен, телевизорът просто не го осветява. Това е значително подобрение спрямо LED телевизорите, които се опитват да покажат черния цвят, което често води до измити сиви цветове. С OLED телевизора черните пиксели са много по-дълбоки, създавайки по-забележим контраст и реалистичен вид.

OLED телевизорите се предлагат с всяка друга премиум функция

Функции като висок динамичен диапазон (HDR), картина в картина (PiP), повишена честота на опресняване и най-новите технологии за интелигентна телевизия със сигурност не са характерни само за OLED телевизорите. Тъй като OLED телевизорите се оценяват като луксозни телевизори, те почти винаги носят пълен арсенал от най-високо ниво на телевизионни функции. Друг начин да го кажа: OLED панелите са част от луксозното телевизионно изживяване и повечето телевизори допълват това изживяване с всяка функция, която може да се представи.

OLED VS. QLED

Няколко производители произвеждат OLED телевизори, а други се състезават, като въвеждат подобни технологии. Например технологията „QLED“ е въведена като конкурент на OLED телевизорите. И така, как двете се подреждат?

OLED, съкратено от „органичен светодиод“, е напълно уникална телевизионна технология, която индивидуално осветява и оцветява всеки пиксел. Вместо да разчитат на подсветка, OLED TV панелите са самият източник на светлина – и разликата в качеството на картината спрямо традиционните LED базирани панели е изумителна.

QLED, съкращаващ „квантово точещ светодиод“, е разновидност на LED технологията, използвана в съществуващите HDTV и компютърни монитори. Той включва „квантов тонов филм“, който помага да се разграничи всеки пиксел с подсветка. QLED телевизорите са значително подобрение в сравнение със стандартните LED телевизори, но те все още разчитат на подсветката и се борят да се конкурират с дълбочината на цветовете и яснотата на OLED телевизорите. Заключение: докато QLED телевизорите са приятно надграждане, ако имате избор, винаги изберете OLED. Това е превъзходна технология както на хартия, така и на практика.

СЪВЕТИ ЗА ЗВУКА: OLED TV AUDIO

Въпреки че може да сме свикнали с телевизионните екрани да изглеждат по-ярки и по-впечатляващи с всяка година, никой не очаква тяхното телевизионно аудио да се конкурира с настройките на високоговорителите за домашно кино. Дори саундбарите обикновено звучат много по-добре от телевизионните високоговорители. Въпреки това, с OLED телевизорите, много производители променят аудиото си и включват високоговорители, които могат да се държат като високоговорители за домашно кино. Ако не сте сигурни коя от новите опции е подходяща за вас, помислете за следните съвети.

Някои OLED телевизори включват вграден саундбар

За да увеличат преимуществото на OLED телевизорите, някои производители са проектирали OLED телевизори с вграден саундбар; те също така опаковат вътрешната електроника на телевизора в саундбара, така че самият телевизионен панел да бъде възможно най-тънък. Саундбарът произвежда прилично, но не невероятно аудио, така че ако планирате да подобрите звука, имайте предвид, че ако имате OLED телевизор с вграден саундбар, ще трябва да държите саундбара наблизо … дори и да не го използвате.

Някои OLED телевизори поддържат първокласни аудио формати

Тъй като 4K Blu-ray саундтраците идват с висок клас аудио, някои OLED телевизори всъщност могат да имитират съраунд звук с тях. Няма повече двуканално телевизионно аудио; ако се интересувате от това как изглеждат формати като DTS: X и Dolby Atmos, OLED телевизорът може да предложи чудесно въведение.

Ако търсите истинско съраунд звучене, планирайте да закупите настройка на високоговорители на трети страни. Въпреки че производителите са внедрили някои уважавани надстройки на телевизионното си аудио, все още е вярно едно: никой телевизионен високоговорител не може да се конкурира с правилната настройка на съраунд звук с аудио видео приемник и отделни високоговорители. Ако сте аудиофил – или просто искате най-добрият наличен звук – планирайте да инвестирате в допълнителна покупка.

СЪВЕТИ Когато решите кой OLED телевизор да закупите, помислете за тези съвети: Ако планирате да използвате оптичен кабел, за да свържете вашия OLED телевизор към системата за високоговорители за домашно кино, помислете дали да използвате HDMI кабел. Има различни видове аудио формати, що се отнася до звуковите записи на филми и телевизии, и има множество начини да насочите аудиото на телевизора си до източник на усилване като приемник. Най-добрият метод за свързване е HDMI кабел – той ще изпрати всеки аудио сигнал, който телевизорът ви поддържа. Ако използвате оптичен кабел, всички формати извън Dolby Digital или Digital Theatre Sound (DTS) – като Dolby Atmos или DTS: X – няма да бъдат достъпни. Изключете всички енергоспестяващи функции, преди да гледате 4K или 4K HDR съдържание. Повечето OLED телевизори включват функции, предназначени да ограничат колко енергия консумира телевизорът; такива функции често са етикетирани като „пестене на енергия“ или „еко режим“. В някои случаи активирането на този режим ще направи телевизора по-малко ярък, за да спести енергия. В случаите, когато искате да сте сигурни, че виждате качеството на картината в най-добрия случай, деактивирайте тези функции. Никога не изпълнявайте ръчно никакви задачи за освежаване на пиксели, освен ако телевизорът ви няма проблем. Повечето OLED телевизори включват освежаване на пиксели – процес, чрез който пикселите се нулират – но той се изпълнява периодично самостоятелно, така че няма нужда да го стартирате ръчно. Ако телевизорът ви започне да има проблеми с дисплея като призрачни ефекти, функцията за опресняване на пикселите може да реши проблема. В следващата класация ще ви представим нашия избор за най-добрите OLED телевизори. За ваше удобство сме подбрали онлайн магазините с най-добри цени на съответните модели. Съветваме ви да пазарувате онлайн, тъй като цените са по-ниски, имате законно право да върнете уреда в срок от 14 дни, а да не забравяме и безплатната доставка до дома ви. За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара. За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара. За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара. За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара. За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

Подобно ревю: Най-добрите перални