Най-добрите електрически ножове

1
180
Добави коментар
angels82
angels82

Съветник за избор на електрически нож

За всеки, който редовно готви цели пуйки, пилета или печени меса, добрият кухненски нож е необходимост. Може да използвате традиционен нож, който лесно нарязва месото и ви позволява да го нарязвате на тънки или дебели парчета, както ви харесва. Ако обаче не сте много уверени в уменията си за рязане с нож, електрическият нож може да бъде по-добър вариант от типичния нож. Реже се бързо и лесно, с малко усилия от вас, така че можете да приготвите вечеря за нула време.

Но изборът на електрически нож може да бъде малко труден. Трябва да знаете правилните функции, които да търсите в ножа, дръжката и мотора, за да сте сигурни, че купувате нож, който ще свърши работата.

В Bestix никога не приемаме продукти от производители. Можете да се доверите на нашите препоръки да бъдат напълно безпристрастни. Ние също така провеждаме полеви и експертни изследвания, за да Ви предоставим цялата информация, от която се нуждаете, за да вземете правилното решение за пазаруване за вашата кухня. Ако сте готови да купите електрически нож, разгледайте списъка с продукти по-долу за нашите топ препоръки. За общи съвети относно избора на електрически нож продължете да четете нашето ръководство за пазаруване.

КАК РАБОТИ ЕЛЕКТРИЧЕСКИЯ НОЖ?

Повечето електрически ножове имат две назъбени остриета, които са прикрепени едно към друго.

Когато включите ножа, моторът в дръжката кара остриетата да се движат в непрекъснато движение като трион по дължина, което реже месо или други храни бързо и ефективно.

ПРЕДИМСТВА НА ЕЛЕКТРИЧЕСКИТЕ НОЖОВЕ

Тъй като силата на рязане се осигурява от електрически мотор на ножа, не е нужно да използвате толкова сила или натиск, за да разрежете месото или други храни, което означава по-малко усилия за вас.

Мощният мотор на ножа му позволява лесно да разрязва дори по-дебели разфасовки от месо.

Остриетата на електрическия нож се движат толкова бързо, че ще отнеме много по-малко време, за да отрежете храната си, отколкото би било на ръка, което означава, че можете да нарязвате месо много по-бързо, отколкото с традиционния нож.

С електрически нож можете да получавате прецизни и точни филийки всеки път, когато режете.

Електрическият нож често е по-безопасен от традиционните ножове, тъй като не е необходимо да влагате толкова сила за рязане. Ако държите пръстите си далеч от остриетата, можете да избегнете инциденти.

Кой се нуждае от електрически нож?

Електрическите ножове могат да режат най-различни храни, но работят особено добре с месо и хляб.

Ако често режете пуйка, пиле, печива или хляб в кухнята си, вероятно ще се възползвате от електрически нож.

Въпреки това, дори ако режете само месо и хляб от време на време, може да се възползвате от електрически нож, ако имате артрит или други проблеми с ръцете, защото не е необходимо да прилагате толкова натиск или сила, когато използвате такъв.

ХАРАКТЕРИСТИКИ НА ЕЛЕКТРИЧЕСКИТЕ НОЖОВЕ Свързан с кабел или с батерии

Електрическите ножове се предлагат както в кабелни, така и в безжични модели.

Моделите с кабел трябва да бъдат включени в контакт за работа, което може да ограничи местата, където можете да използвате ножа.

Безжичните модели работят на батерии, така че можете да ги използвате навсякъде. Някои безжични електрически ножове са презареждащи се, което ви позволява да ги включите за зареждане, без да сменяте батериите.

Акумулаторните модели са склонни да предлагат по-постоянна мощност, тъй като безжичните модели могат да се забавят, ако батериите им отслабнат. Въпреки това, безжичните модели предлагат по-добра маневреност.

Остриета

Повечето електрически ножове имат различни видове взаимозаменяеми остриета. Можете да премахнете един и да го замените с друг в зависимост от задачата си за нарязване. За най-много функционалности потърсете модел, който включва острие за месо и друго за рязане на хляб.

За най-ефективния нож потърсете остриета, дълги поне 15 до 25 сантиметра. По-дългите ножове предлагат повишена гъвкавост около костите и други трудни участъци от месото.

Свързани ревюта

За да осигурите трайността на ножа, изберете модел с остриета от неръждаема стомана, които не стареят и не се изкривяват с течение на времето.

Дръжка

Тъй като моторът е поставен в дръжката на електрическия нож, той може да вибрира доста по време на работа. В някои случаи може да ви заболи ръката.

За най-удобния нож потърсете модел с ергономично проектирана дръжка, която отговаря на контура на ръката ви.

Скорости

В зависимост от вида храна, която режете, може да искате да промените скоростта на ножа.

Изберете модел с променлив контрол на скоростта, така че можете да увеличите или намалите скоростта, за да получите точния тип филийки, които искате.

Аксесоари

Много електрически ножове се предлагат с вилица за забождане, която ви позволява да закрепите месото, което режете за по-лесно нарязване.

Някои включват и контейнер за съхранение, в който да поставите ножа, когато не го използвате. Това може да е калъф или контейнер в стила на блок, който прави съхранението по-безопасно както за пръстите, така и за ножа.

СЪВЕТИ И ТРИКОВЕ Месото може лесно да се премества под силата на електрически нож, така че използвайте вилица за забождане, за да стабилизирате месото, докато режете. Ако имате нужда от повече стабилност, поставете месото върху чиста кухненска кърпа, преди да започнете да режете. За да получите най-добрите разфасовки, нарязайте с електрически нож в движение надолу, след което го издърпайте, за да не виждате месото или хляба. Ако режете около костите или ставите, започнете с плитки, нежни разрези с електрическия си нож. Когато видите по-добре къде режете, можете да отидете по-дълбоко. Никога не потапяйте електрически нож във вода или ще повредите двигателя. Извадете острието за почистване и избършете остатъците от дръжката с влажна кърпа. Често задавани въпроси

Въпрос. Трябва ли да заточвате електрически нож?

Отговор. Електрическите ножове обикновено имат назъбен ръб и са склонни да остават остри по-дълго от традиционните остриета. Ето защо някои производители не препоръчват да ги острите. Въпреки това, други марки насърчават използването на заточваща пръчка, за да изострят остриетата, когато те започнат да се изтъпяват. Обърнете се към ръководството на производителя, за да определите дали заточването е подходящо.

Въпрос. Какви мерки за безопасност трябва да използвате с електрическия нож?

Отговор. Докато не сте напълно готови да издълбаете с ножа, уверете се, че той е заключен, за да не се включи случайно, преди да сте готови. Както при традиционния нож, трябва да държите пръстите си далеч от остриетата.

Въпрос. Как да почистите електрически нож?

Отговор. Повечето електрически ножове имат подвижни остриета, така че разглобете ножа и измийте острието на ръка с топла сапунена вода. Обикновено производителите не препоръчват да миете остриетата в съдомиялната машина, но се консултирайте с инструкциите за грижа, за да проверите дали е възможно. За да почистите дръжката и моторното устройство, го избършете с влажна кърпа и изсушете добре.

В следващата класация ще ви представим нашия избор за най-добрите електрически ножове. За ваше удобство сме подбрали онлайн магазините с най-добри цени на съответните модели. Съветваме ви да пазарувате онлайн, тъй като цените са по-ниски, имате законно право да върнете уреда в срок от 14 дни, а да не забравяме и безплатната доставка до дома ви. За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара. За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара. За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара. За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

Подобно ревю: Най-добрите перални