НОВИЯТ ИНСТАНТЕН ФОТОАПАРАТ KODAK CLASSIC

3
165
Добави коментар
cpuinthebrain
cpuinthebrain

1203
Views

1
Харесано

Публикувано на:
January 3rd 2020

Kodak, несъмнено е компания без нужда от представяне в областта на фотографията. В днешно време предлагат професионална фотографска техника, филми, аксесоари, инстантни фотоапарати и фото принтери. Партньор на Kodak е компанията C+A, която е патентовала технологията ZINK (Zero ink), с чиято на която става възможен печат върху хартия без употребата на мастила.

Kodak Classic е цифров фотоапарат за моментални снимки. Това означава, че не използва филм, който е необходимо да чакате 10-15 минути,  за да се прояви снимката , а тя е цифрова и се отпечатва на момента. След като натиснете бутона за снимане на Kodak Classic, ще чуете звук, след което снимката ще започне да се отпечатва. Апаратът няма вградена памет и не запазва снимките в цифров вид, тъй като не това е неговото предназначение. Въпреки това, ако това за вас е важно, апаратът разполага със слот за SD карта.

Камерата на Kodak Classic е с фиксиран фокус и прави снимки с максимална резолюция от 16 мега пиксела с интерполация. Има вградена светкавица, която се включва автоматично според нуждата от осветеност. Kodak Classic има оптичен визьор, през който гледате, когато снимате. 

До скоро Kodak предлагаха само фотоапарати и принтери ZINK, които работят с по-малкият формат 2×3” (7,5 x 4,5 cm). Kodak Classic е първият фотоапарат по технологията ZINK, който използва повече от два пъти по-големия формат с размер 3,5×4,25” (8,9×10,8cm). Всеки пакет съдържа 10 броя листа и един брой синьо картонче, което служи за калибриране на цветовете. Винаги трябва да поставите пакета, така както е в опаковката, хартията с гланца нагоре, а синьото картонче най-отдолу с баркода от долната страна. След като направите първата снимка, първо ще излезе синьото картонче и след това ще започне да се отпечатва снимката ви. Веднъж напуснало фотоапарата, то не ви е необходимо. Едно от най-приятните качества на хартията Kodak ZINK e, че всяка снимка е стикер. Не е нужно да мажете с лепило снимките за да ги залепите в албум, а просто махате лепенката и готово. Снимките издържат на напръсквания и не задържат отпечатъци. Качеството на снимките е добро, но не и съвършено, тъй като както вече споменахме това е технология, която не използва мастило.

Освен функция на фотоапарат за моментални снимки, Kodak Classic играе ролята и на фото принтер, който се свързва с Android и iOS устройства посредством вградения Bluetooth. С помощта на безплатното приложение Kodak Classic ( App Store, Google Play  ) може да отпечатате всяка снимка от вашия смартфон. Преди това, може да редактирате снимката, като изберете измежду 26 различни филтъра, промените размера или я изрежете, промените контраст, осветеност, сатурация, сенки и т.н. Може да добавите цветна рамка на снимката, като изберете от 32 различни модела, а също забавни стикери или текст.

От Kodak са се постарали забавлението да е още по-голямо, като прилагат върху снимките новата технология AR ( добавена реалност ). С нейна помощ, преди да разпечатате снимка, може да я свържете с конкретен клип, който после да се възпроизведе вътре в нея.

Kodak Classic се предлага в четири класически цвята: черен, син, червен и зелен. Фотоапараът е подходящ както за семейни снимки , така също за фирмени събития и партита.