Маринов и Фандъкова провериха пазара „Красно село“. Съставени са 5 акта за нарушения на столичните пазари

1
162
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов и кметът на София Йорданка Фандъкова провериха спазват ли се мерките за борба с COVID-19 на столичния пазар „Красно село“.

Стана ясно, че са съставени пет акта за нарушения на всички пазари за неспазване на заповедта на министъра на здравеопазването.

Снимка: Ладислав Цветков

 „Нашата цел не е да търсим нарушения и да съставяме актове, напротив. Това е дейност, която я правим с нежелание, но се налага“, коментира Младен Маринов.

По думите му днес на пазара „Красно село“ е направена добра организация за разлика от събота и неделя, когато станахме свидетели на масово неспазване на разпоредбите.

„Ангажиран е и повече ресурс – полицейски, на пазара, както и на фирмата, която е сключила договор за охрана“, допълни Маринов.

Столичният кмет заяви, че целта на проверката е пазарите да работят както заради търговците, така и заради клиентите.

Снимка: Ладислав Цветков, bTV

„Аз лично не видях нарушения, но това ще кажат компетентните органи. Има създадена организация, има КПП-та. Хората са с маски, търговците са осигурили дезинфектант на всяка сергия. Въпросът е да се спазва тези правила, защото от това зависят по-нататъшните мерки“, заяви Йорданка Фандъкова.

loading…