Видове дървени къщи и как да изберем нашата?

5
188
Добави коментар
m_staneva
m_staneva

   Дървените къщи у нас не са на първо място по критериите на българина. Но все пак трябва да признаем, че те имат множество предимства, а и зависи много от тяхната цел на експлоатация, както и географското местоположение – дали това ще е лятна вила, целогодишно живеене, място за уикендите и т.н. 

   Тук с екипа от строителна фирма МД-90 за Варна и област, щ(ще разгледаме видовете дървени къщи, които са най-разпостранени:

сандвич панел – предпочитан начин на изпълнение най-вече заради бързия метод на изграждане, но трябва да се внимава при избора на дървесината да бъде с необходимата влажност / не повече от 20% влажност/ за да няма неприятни последици във времето. Този тип къщи е предпочитан избор за по-малки ограничени пространства. финландски къщи или казано на наш език с гредова конструкция, която няма ограничения за форма и позволява разнообразие от разчупени елементи. Качеството на дървесината също трябва да отговаря на стандарти, годни за експлоатация в дългосрочен план. къщи от модули или от контейнери, които притежават многопластастовост от форми при изграждането на къщата.

     Важно условие е независимо какъв материал ще изберете за своята „дървена и сглобяема къща” е нейната задължителна изолация, като най-практичният и достъпен си остава  минералната каменна вата. Тя обединява шумо, термо и пожароустойчивост, като създава благоприятен и здравословен станадарт на живот в нискоенергийната къща.      

   Повече за нашитестроителни услуги, може да видите на сайта и блога ни на адреса за нас – www.md90.biz

 

 

Харесване на това:

Харесвам Зареждане…