Бойко Борисов: Тази вечер каца самолет от Китай с дарение от респиратори и маски (ВИДЕО)

1
102
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Премиерът Бойко Борисов продължава с посещенията през днешния ден. След като инспектира изгражденето на газопровода „Балкански поток“ и строителството на магистрала „Хемус“.

В ранния следобед, Борисов пристигна във Велико Търново.

„Успяхме да уредим самолет на НАТО, който е в Китай, довечера каца с едно дарение, което Китай прави на България и отделно там трябва да има респиратори, от тези маските от най-висок клас за медиците. Към полунощ някъде ще кацне. Пилотите са две американки. Ще бъде интересно, защото ще ги чакат и американският посланик, и китайският посланик, здравният министър също ще е там, както и шефът на Щаба, за да могат веднага да бъдат разпределени“, каза Борисов.

Премиерът каза, че е във Велико Търново, за да посети един от големите производители на дезинфектанти, който е направил голямо дарение на Светия Синод и църквите, за да могат вярващите да ги използват по времето на църковните служби за Великден.

„Чест, почитания и благодарност“, обърна се Борисов към собствениците. Преди да влезе, той се дезинфекцира на специална машинка и му беше премерена температурата.

Журналистите, които го чакаха отвън попитаха дали може и те да влязат в предприятието. „Не съм аз началник тука!“, отвърна им той.

„Във вторник в 12 часа се разбрахме с лидера на ДПС да отидем при мюфтиите, защото започва техният празник“, съобщи новина в аванс Борисов.

loading…