Меркел с първа добра новина за Covid-19 в Германия

2
273
Добави коментар
ivanss
ivanss

Меркел с първа добра новина за Covid-19 в Германия

Кривата на епидемията вече се изправя, каза тя след среща в Берлин на кризисния щаб на правителството
Германската канцлерка Ангела Меркел каза, че вижда „причини за предпазлив оптимизъм“ относно изхода от кризата с коронавируса в страната, предаде ДПА. 
 „Кривата на епидемията вече се изправя“, каза тя след среща в Берлин на кризисния щаб на правителството. Според нея нови ограничения не са необходими.
 Тя обаче призова населението да спазва въведените вече защитни мерки, които остават в сила и по време на предстоящия Великден, и да не се изпада в безгрижие.
Здравният министър Йенс Шпан каза, че Великден ще се окаже кръстопът. “
Ако запазим дисциплината през уикенда, едно поетапно завръщане към нормалност ще стане по-вероятно. Ако обаче станем нехайни, нараства вероятността от разширяване на ограниченията“, посочи той.
Действащите в момента мерки работят. 
При 110 000 заразени в Германия, 50 000 вече са оздравели, но страната е още далече от разхлабване на рестрикциите за фестивали, клубове и други многолюдни събирания. 
 Шпан каза, че в момента на интензивни грижи в германските болници има 3000 души с COVID-19, като над 10 000 интензивни легла все още са свободни. 
 Германското министерство на отбраната съобщи, че ще изпрати 60 мобилни респиратори на британските болници.
Пратката вече е одобрена от министърката на отбраната Анегрет Крамп-Каренбауер. 
Берлин не иска заплащане за апаратите, необходими за най-тежко болните от коронавируса, които във Великобритания рязко нарастват.