Коронавирус: знаем само за 6% от всички заразени, твърдят германски учени

1
137
Добави коментар
ivanss
ivanss

Коронавирус: знаем само за 6% от всички заразени, твърдят германски учени

Диагностицирани са вероятно само около 6% от всички заразени с коронавирус, твърдят германски учени. Според техните изчисления, нерегистрираните заразени по цял свят са навярно десетки милиони.
В световен мащаб са диагностицирани вероятно само около 6% от всички заразени с коронавирус, твърдят в свое изследване Кристиан Бомер и Себастиан Фолмер от университета в Гьотинген. Двамата стигат до това предположение на базата на обработената от тях информация за разпространението на епидемията в Германия. Според тях, заразените по цял свят вероятно вече са десетки милиони.
Невидимите
В редица държави тестовете за коронавирус закъсняха или пък има недостиг на самата субстанция за тестовете – и тъкмо това обяснява защо в страни като Италия и Испания смъртността е в пъти по-висока спрямо броя на установените случаи в Германия. Когато си обхванал само една минимална част от болните, в статистиката излиза, че смъртността е много висока.
Учените твърдят, че в Германия са диагностицирани над 15% от заразените с вируса, докато в Италия – само 3,5%, а в Испания – едва 1,7%. Още по-нисък е процентът на диагностицираните случаи в САЩ (1,6%) и във Великобритания (1,2%). За сравнение: в Южна Корея успяха да идентифицират почти половината заразени.
Предишни изследвания показаха, че смъртността от КОВИД-19 е около 1,38%, тоест – на 10 000 заразени умират 138. В Италия обаче смъртността беше близо 10 на сто. Тъкмо това показва, смятат учените от Гьотинген, че там е бил обхванат много по-малък процент от заболелите.