Извънредни танци в извънредно положение

1
158
Добави коментар
sofistik_jivo
sofistik_jivo

Извънредни танци в извънредно положение

Още на 5-ти март Танцова формация „СОФИСТИК-ЖИВО” преустанови обичайните си репетиционни занимания и сценични изяви поради обявяването на национална групна ваканция. Както знаете, тя продължи с въвеждането на извънредно положение заради пандемията с коронавирус на 13-ти март 2020 г.

Почти веднага стартираха нашите онлайн занимания. Под ръководството и с активното участие на инструкторите и преподавателите на Формацията, всички групи творят и днес в условията на извънредно положение в няколко направления:

Поставят се творчески задачи, работи се върху активната физическа форма, изграждат се нови умения с ежедневни занимания у дома. Независимо от всички трудности – липса на пространство в домовете ни, нестандартния начин за подаване на материал и съобразявайки се с много неудобства, ние работим и напредваме! Изграждат се нови умения, поставят се нови танцови комбинации, създават се нови творчески нагласи. Съвестната работа на изпълнителите поддържа и подобрява танцовата им форма. Това помага както за по-задълбочено самонаблюдение и самодисциплина, така и за изграждане и засилване на колективния дух и съпричастността.
Следвайки принципите за комплексно развитие на изпълнителите във Формацията, се провеждат и извънрепетиционни срещи и занимания. Провеждат се онлайн срещи и дискусии с всяка група по теми, които касаят както работата, така и личните преживявания на танцьорите в ситуация на социална изолация.
Работи се не само върху емоциите, психическите нагласи, техниката и физическата кондиция, но и върху нов  репертоар. Творческият процес е постоянен, а годишният план на Формацията се следва, независимо от трудностите!
Участието на Формацията в онлайн концертни и културни събития стимулира творческия дух, сила, кураж  и оптимизъм както на самите изпълнители, така и на зрителите ни. Чрез новосъздадената ни програма Online: “СОФИСТИК-ЖИВО” танците ни стигат до нашата публика, когато залите и сцените са тъмни и недостъпни. Така, проследявайки пътя, по който сме вървели през годините, си даваме увереност и сила да преодолеем моментната криза и да излезем от нея по-силни, по-можещи, по-издържливи и по-вярващи в мощната енергия на изкуството!
Работата на Танцова формация „СОФИСТИК-ЖИВО” продължава под мотото „Нищо няма да ни спре да творим! Нищо няма да ограничи полета на душите ни!”

Затова ще танцуваме! Много!

Не на последно място, в канала ни в Youtube, в Instagram и във Facebook ще намерите нашите онлайн творения! Започваме с танцовия кавър ANSWER, с който взехме участие в състезанието за танцови k-pop кавъри на ATEEZ.

Новини