Кокосово масло – Органично и Студено Пресовано от For Life

1
160
Добави коментар
forlifebg
forlifebg

Описание

Кокосовото масло на Forlife е органично и студено пресовано още при първоизточника – във Филипините. Чудесна мазнина за готвене с много висока точка на задимяване. Много подходящо е за печене, пържене или като заместител на краве маслото, тъй като в него няма лактоза и казаин. Маслото Forlife е не само продукт на органично производство, но и не замърсява природата, тъй като е в изцяло стъклена и метална опаковка, която може да се употребява многократно.

Видове употреба: кокосово масло за коса – уникалният му мастен състав го прави особено полезно за подхранване на всички типове коса. Използвайте го като възстановяваща маска, която ще увеличи блясъка и еластичността на косъма. Нагорещете маслото или го добавете като съставка в домашно приготвена маска.за овлажняване и подхранване на кожата – използвайте като естествен хидратиращ крем. Неговите естествени антиоксидантни свойства го правят чудесен за предотвратяването на бръчките и дразненето на кожата.подпомага храносмилането – концентрацията на полезни мазнини в кокосовото масло го прави полезен за храносмилането. Неговите антимикробни свойства могат да помогнат в борбата с дразненето и инфекцията в червата от Candida.ментален бустер – проучванията показват, че MCT може да допринесе за фокусирането и остротата на ума.подпомага хормоналните процеси – получаването на неправилни видове мазнини може да създаде хаос в хормоните. Кокосовото масло съдържа специфични мазнини, които поддържат естественото производство на хормони в организма.имунна поддръжка – МСТ (средно верижните триглицериди: включително лауринова киселина, капринова киселина и каприлова киселина) имат противогъбични, антибактериални и антивирусни свойства, което го прави полезен за имунната система.идеална мазнина за готвене – кокосовото масло не се разгражда лесно при високи температури, както другите масла. Невъзможно е да граняса и има невероятни хранителни свойства. То е чудесно за готвене на яйца, пържени картофки, хлебни изделия, сладкиши – практически за всякакви кулинарни идеи.

Над 50% от мазнините в кокосовото масло е лауринова киселина. Всъщност, кокосовото масло е най-богатият източник на лауринова киселина след кърмата.

 

Съдържание:

100% органично, студенопресовано кокосово масло.

Хранителна стойност                         на 100 гр

Енергия                                                         862 kJ

Мазнини                                                       100 гр

– наситени                                                     86 гр

– полиненаситени                                      1,8 гр

– мононенаситени                                      6 гр

Холестерол                                                    0 гр

Въглехидрати                                               0 гр

– захари                                                         0 гр

Протеин                                                         0 гр

Диетични фибри                                         0 гр

 

Съхранение: Да се съхранява на сухо и хладно място, далеч от пряка слънчева светлина.

Производител: AMRITA – UAB EKO PIRK, Литва.

Страна на произход: Филипините

 

Още за ползите и употребата на кокосово масло можете да прочетете в: Ето и няколко предложения за рецепти с кокосово масло: