Джо Байдън иска Мишел Обама за свой кандидат за вицепрезидент

1
195
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Джо Байдън, който практически си е осигурил номинацията на Демократическата партия за президентските избори в САЩ през ноември, каза, че би поканил бившата първа дама Мишел Обама за свой кандидат за вицепрезидент в екипа си, ако знае, че тя би появила интерес да се завърне в Белия дом, съобщи британският електронен всекидневник „Индипендънт“, цитира дарикнюз.

Бившият вицепрезидент на президента Барак Обама каза това в интервю пред телевизия Кей Ди Кей Ей – филиал на Си Ви ЕС в Питсбърг, щата Пенсилвания. Според Байдън съпругата на Обама би била „брилянтно“ попълнение в тандем с него и е „много добре запозната с обстановката“. „Бих я взел на драго сърце, но се съмнявам дали ще се съгласи. Тя е чудесна жена. Семейство Обама са прекрасни приятели“, каза Байдън.

Миналата седмица бившият бос на Байдън и съпруг на Мишел – Барак Обама, обяви подкрепата си за кандидатурата на Байдън, след като досега избягваше публично да направи това. Бившият президент застана зад бившия си вицепрезидент след съобщения, че е разговарял няколко пъти с главния вътрешнопартиен съперник на Байдън – сенатора социалист Бърни Сандърс, преди той да обяви оттеглянето си от надпреварата.

Байдън обеща да избере жена за свой кандидат за вицепрезидент, макар че се сочеха няколко други кандидати за тази роля от кампанията на демократите и сред самите потенциални кандидати, отбелязва „Индипендънт“. Бившата първа дама също се споменаваше няколко пъти в хода на досегашната кампания. Още през януари Байдън бе казал, че „със сигурност би желал Мишел за вицепрезидент“.

Тя била начело на избраниците за поста и сред партийните лидери, които желаят връщане към тандем Байдън-Обама, разчитайки, че носталгията от кампаниите през 2008 и 2012 г. ще се хареса на умерените в партията, сред широката членска маса и сред чернокожите избиратели.