Дубай и Абу Даби отварят търговските центрове

1
161
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Две от емирствата в състава на ОАЕ – Дубай и Абу Даби, възобновяват работата на търговските центрове, които преди това бяха затворени като част от борбата срещу разпространението на коронавируса.

Телевизионният канал „Ал-Арабия“ отбелязва, че Департаментът по общините и транспорт на емирството на Абу Даби е решил да отвори отново търговските центрове с капацитет от 30%. Също така, в събота ще бъде възобновена работата на обществения транспорт, който беше спрян за два дни във връзка с планираната дезинфекция на автобусите.

Според вестник Emarat Al-Youm, властите на емирство Дубай са одобрили план за отваряне на пазарите и търговските и бизнес центрове, информира БГНЕС. Отбелязва се, че този план включва четири етапа.

Според последните данни на Министерството на здравеопазването на ОАЕ, броят на случаите на коронавирус в емирствата се е увеличил до 8 288. Според Министерството на здравеопазването на емирството през последните дни са регистрирани почти 500 нови заразени и шест смъртни случая. От началото на пандемията в страната са починали 52 пациенти с коронавирус, 1546 са се възстановили.