СКЕНЕР ЗА ФИЛМИ KODAK SCANZA

4
209
Добави коментар
cpuinthebrain
cpuinthebrain

23
Views

0
Харесано

Публикувано на:
April 23rd 2020

Kodak SCANZA е лесен за използване, непрофесионален скенер за филми. Основното му предназначение, е  да предостави на клиентите бърз и удобен начин за дигитализирането на техните аналогови архиви от филми, негативи и диапозитиви.

Kodak SCANZA е малък по големина и удобен за пренасяне филмов скенер, с размери 120mm x 120mm x 127mm и тегло от 460 грама. Разполага с 3,5” TFT LCD дисплей за преглед на снимките преди сканиране. Ако дисплеят не ви е достатъчен или искате по-голяма картина, Kodak SCANZA разполага с video out, HDMI и USB за връзка с компютър или дисплей. Филмовият скенер има адаптери за следните формати филми – 35mm, 126, 110, Super 8 и 8mm. Скенерът няма собствена памет, но има слот за SD карта, като такава не е включена в комплекта. За да може да го използвате, ще трябва да закупите SD карта с желания от вас капацитет.

Скенерът разполага с камера, която заснема с 12MP, но с интерполация те достигат до 22MP и резолюцията на снимките се увеличава от 4320×2880 пиксела,  до 5728×3824 пиксела. Скенерът поддържа само JPG формат за съхранение на снимките.

Скенерът се свързва с компютър, посредством USB кабел и бива разпознат като външна памет. Съвместим е с Windows и Mac OS операционни системи и не изисква инсталирането на какъвто и да било допълнителен софтуер.

В комплекта са включени 3 адаптера и 3 поставки, съответно за 35mm, 110, Super 8 и 8mm формат. Ето и някои неща, които трябва да имате предвид преди закупуването на филмовият скенер Kodak Scanza – сканирането на Super 8 е само на конкретни кадри, скенерът не може да конвертира видео. Скенерът конвертира само проявени филми –  негативи и диапозитиви.

В комплекта са включени,  освен адаптерите, HDMI кабел, video out и USB кабел, също и зарядно за контакт и четка за почистване от прах, която е доста полезна и предотвратява появата на бели точици по сканираната снимка.

Kodak Scanza  е подходящ за всеки дом, в който има спомени от миналото, съхранени на филми. Подходящ е и за всеки практикуващ любител на аналоговата фотография, който иска да може сам бързо и удобно да сканира филмите си.