63 са новите случаи на заразени с COVID-19 у нас

2
274
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

63 са новите случаи на заразени с COVID-19 у нас. Увеличението спрямо вчера е с 5.4%. Така общо положителните проби стават 1234. Това съобщиха от Националния оперативен щаб.

25 от новооткритите случаи са настанени в болници. Най-много нови положителни проби има в Плевен – 19, 7 са в завод „Мизия”, 5 са контактните им заразени лица, 7 са в болница. В София са 16 случая. Във Видин – 7, в Благоевград – 5, Бургас – 4, Кюстендил и Стара Загора – по трима.

Има два нови случая на заразени деца. В Плевен това е момче на 4 години, а в София – момиче на 12 години.

Шест са новите случаи на медицински персонал с COVID-19. Петима са във Видин, един санитар от Първа АГ в София.  Общо 135 са случаите на положителни проби на медицински персонал.

Активните случаи общо са 983.

197 са излекуваните, което е 16% от всички заразени. Ген. Мутафчийски обясни, че един от тях е пациент на „Пирогов”, който е бил интубиран в продължение на 38 дни.

„Това е третият интубиран, който е оздравял”, обясни ген. Мутафчийски.

След неделя ще бъде решено дали да бъдат позволени парковете за разходки. Препоръката на щаба ще е градоначалниците да определят реда за посещението им.

„Г-жа Фандъкова обяви, че в неделя ще се проведе учение, в което ще се създаде организация за посещение на парка и ще се извърши наблюдение дали това нещо се спазва”, обясни ген. Венцислав Мутафчийски. „Това няма да е само в София и се надяваме, че хората ще спазват дистанция и ще могат да се разхождат“.

По думите му ако не спазват дистанция, парковете пак ще бъдат затворени.