Собственикът на Би Ти Ви регистрира най-голям спад на печалбата си в България

1
122
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Собственикът на Би Ти Ви – „Сентръл юропиън мидиа ентъпрайсиз“ – (CME) отчита спад на нетната си печалба с 23.7% до $8 970 000 през първото тримесечие на тази година, спрямо същия период от време на 2019 г., пише Iconomist.bg. Приходите на компанията са по-ниски с 1,9% до $143 816 000, а спадът на оперативната печалба преди обезценки и амортизации (OIBDA) е с 2.3% до $37 171 000.

Данните на CME показват, че най-слабите резултати са регистрирани от дейността на групата в България. Оперативната печалба преди обезценки и амортизации (OIBDA) възлиза на $4,8 милиона през първите три месеца на годината. За същия период на 2019 г. е била $6,1 милиона. Спадът е с 21.3 на сто.

Приходите на CME в България са намаляли до $16, 955 милиона през първото тримесечие на 2020 г., спрямо $19, 293 милиона за съответния период на миналата години. Портфолиото на СМЕ в България включва телевизионните канали bTV, bTV Cinema, bTV Comedy, bTV Action, bTV Lady и RING.

Спадът в оперативната печалба на медиите на компанията в Румъния е с 14,1%, в Словения с 1,4%, а в Чехия е регистриран ръст от 6,7%. Най-добри финансови резултати групата регистрира в Словакия, където ръстът на оперативната печалба е 128.2%, а на нетните приходи 3,9%

От CME посочиха още, че очакват сделката по придобиването им от инвестиционния фонд PPF, в който водещ акционер е чешкият предприемач Петър Келнер, да се случи през третото тримесечие на годината. Келнер вече притежава у нас „Теленор“.

“Нашите бизнеси (медийни групи) се радваха на силен старт на годината, но икономическата несигурност, свързана с пандемията COVID-19, накара рекламодателите да намалят общите си разходи за реклама през март, което ще продължи и през април и се очаква да повлияе негативно на финансовите ни резултати през второто тримесечие. Бързо внедрихме корекции на разходите си, за да смекчим този спад на приход от рекламата и имаме възможност да направим допълнителни корекции, ако е необходимо”, коментира финансовите резултати единият от главните изпълнителни директори на СМЕ Майкъл Дел Нин.