Близначки с положителни проби за COVID-19 починаха три дни една след друга

1
173
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Сестри близначки от Великобритания починаха една след друга в рамките на три дни, след като са дали положителни проби за коронавирус, съобщи БиБиСи.

Детската медицинска сестра Кати Дейвис, на 37 г., е починала в болницата в Саутхемптън във вторник. Рано сутринта в петък, същата седмица, умира и нейната близначка Ема.

„Винаги са казвали, че са дошли на света заедно и ще си тръгнат заедно“, каза тяхната сестра Зоуи.

Тя разказа, че „невероятната“ двойка, която живяла заедно, имала и други здравословни проблеми.

Зоуи: Няма думи, които да опишат колко специални бяха. Всичко, което винаги са искали, е да помагат на другите хора. Още от малки. Те се преструваха на лекари и медицински сестри, които се грижат за куклите си. Те дадоха всичко от себе си на всички пациенти, за които се грижеха. Те бяха изключителни.

Кейти е дала положителна проба за Covid-19 при постъпване в болницата в Саутхумптън.

Паула Хед, изпълнителен директор на Университетската болница: От името на всички тук, включително нашите пациенти и общностите, които обслужваме, бих искала да изкажа искрените си съболезнования на нейното семейство.

Ема Дейвис е работила в същата болница като сестра си в отделението за колоректална хирургия в продължение на девет години до 2013 г.

В съобщение до персонала, главният лекар по медицинска помощ Гейл Бирн се казва: Тя имаше същото основно здравословно състояние като Кати и не е била добре и преди да бъде приета. Тя беше харесвана от всички и беше ценен член на нашия екип, по времето когато беше при нас.

Служителите на болницата ръкопяскаха за Кати пред главния вход в четвъртък вечерта, часове преди смъртта на сестра й.