За да отслабнем как да се храним ?

2
165
Добави коментар
Denizzle
Denizzle

Ако намалите телесното си тегло прекалено бързо, вие ще го възстановите отново и понякога ще прибавите към него и още килограми!

Запознайте се с фактите: 1. Бързото отслабване не е решение и не води до справяне на проблема с наднорменото тегло! 2. Ако имате проблеми с щитовидната жлеза, това определено ще се отрази и на теглото ви (ще губите килограми). 3. Открийте тайната на изгарянето на мазнините – истината: вида на мазнините, които консумирате определя как те ще се оползотворяват от организма и изгарят. 4. Категоричния отказ от пакетирани храни и полуфабрикати, изкуствени оцветители, набухватели и подсладители, както и захарни изкушения ще ви донесе стройна фигура.

Правила за отслабване! · Храненията през деня трябва да са поне три. Не пренебрегвайте месото. Вие няма да изгорите мазнините (стопите килограмите) чрез гладуване. · Обядът трябва да е по-обилен, включващ въглехидрати и/или белтъчини, докато вечерята трябва да е по-лека. · Кажете „НЕ’ на белия хляб и кроасаните, маслото и мазнините. · Яжте растителни продукти, богати на фибри под формата на плодове, пълнозърнести и бобови култури, зеленчуци. · Избягвайте консумацията на черен чай, кафе, газирани напитки. · Ограничете приема на плодовете и десертите, съдържащи големи количества захари. · Кажете „сбогом“ на бирата и алкохола!

Планирайте храната си! Тайната на успешното премахване на излишните килограми и поддържането на оптималното тегло е да се храните с „правилна“ храна и то в такива количества, че никога да не се чувствате преяли. От друга страна, ако не се храните достатъчно ще забавите метаболизма си и ще влошите вашето здраве.

Движение, движение … движение. Изгаряйте калории! Водим толкова заседнал начин на живот! Станали сме прекалено мързеливи и обичащи „комфорта“ хора. Ето и няколко трика, които ще ви накарат отново да започнете да се движите. Колкото повече се движете, толкова повече килограми ще стопите. (а да разберете колко калории ще изгаряте, тренирайки определен спорт – кликнете ТУК). 1. Паркирайте колата си на разстояние 10 минути пеш от работа. 2. Използвайте стълбите вместо асансьора вкъщи, на работа – навсякъде, където е възможно. 3. Движение! Ако работата ви е такава, че изисква постоянно да сте седнали – ставайте на всеки един час и се разхождайте около сградата на офиса : ) 4. Поставете кошчето си за боклук в офиса в най-отдалеченото кътче на стаята. 5. Ако използвайте градския транспорт, слизайте 1-2 спирки по-рано на път за вкъщи и се разходете. 6. Не използвайте дистанционното на телевизора, видеото или уредбата. Разходете се за всяка една прищявка. 7. Стойте в люлеещ се стол. Почуквайте си с пръсти и се отдайте изцяло на приятна музика. 8. Не си търсете извинения за това, че не се занимавате с никаква физическа активност!