„Борецът за справедливост“ Методи Лалов отказа подкрепа за деца на безработни родители

1
121
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Вездесъщият „борец за справедливост“ и общински съветник в София Методи Лалов от „Демократична България“ се погнуси да подкрепи решение за помощ на деца на семейства в криза заради извънредното положение. Той се скри и не гласува предложението на Диана Тонова от БСП да отпаднат таксите за допълнителните образователни услуги в детските градини за деца с двама безработни родители, чиито трудови или служебни правоотношения са прекратени по време и до 3 месеца след приключване на извънредното положение, обявено с решение на Народното събрание от 13 март 2020 г.

Лалов, който е баща на две малки момчета и по известни причини не изпитва финансов недоимък, трудно би влязъл в положение на останалите без работа софиянци заради кризата, предизвикана от коронавируса. Странно е обаче, че Лалов бойкотира предложение точно на Диана Тонова, която само преди две седмици, на сесията на 16-ти април, гласува „за“ неговия доклад за намаляване на възнагражденията на съветниците в така наречените столични бордове.

Лалов предприе популистка кампания за собствения си имидж в очите на наивните вярващи му – главно във фейсбук. А Диана Тонова и още петима наивни социалисти му се вързаха и го подкрепиха. Очевидно обаче Методи Лалов не е от лоялните колеги в общинския съвет и на неговия глас не може да се разчита, когато трябва да върне услугата. Вече е ясно, че не е и от онези, свестните съветници, които биха се погрижили за хората от човещина. Днешният му отказ да помогне на децата на безработни родители доказва, че и кампанията му срещу възнагражденията на съветниците в столичните бордове няма нищо общо с интереса на гражданите. Важен е личният имидж на внука на комунистическия кмет на Самоков Методи Лалов – на всяка цена и с всички средства, главно безпринципни.