Избор на кухненски ножове, какво трябва да знаем?

1
141
Добави коментар
djunev
djunev

На пръв поглед, покупката на кухненски нож изглежда фасулска работа.

Качествен нож се използва в много ситуации. Особено като се вземе предвид, че започва периодът на отдих на открито, където не можете да направите без нож.

Ако се интересувате как да определите чрез процента добавки в стоманата дали остротата на острието ще бъде запазена по начина, по който ножът е хвърлен в дивия елен, тогава не сте на правилното място. Тази статия ще ви помогне да изберете нож, както за кухнята, така и за къмпингуване:

Важно за ножът е:

да е в състояние да реже добре;да осигури помощ в ежедневието;по време на работа да не изисква трудности в грижите;да е на разумна цена.

Ножовете за кухня могат да бъдат разделени на:

– Универсален нож – универсалният войн, или ножът, който се използва за почти всичко. Острието му е с дължина между 10 – 15 см.

– Ножът за хляб – той не трябва да бъде гладък

– Ножът за зеленчуци – универсален, с който лесно да се белят всякакви зеленчуци и плодове. Препоръчва се острието му да е около 18 см;

– Нож за обезкостяване – предназначен за риба и месо, най-вече.

– Нож за месо – сатъри

– Ножът на майстора – дължината му е около 20 см. Това е любимият майсторски нож на кулинарят в кухнята.

– Ножът за чистене на риба – той е с назъбено острие.

Е, по-горе Ви бяха представени типовете ножове, но има още нещо важно. А именно – дръжката.

Избор на дръжка Необходимо е да се даде предпочитание на нови материали – пластмаса, текстолит и други изкуствени материали. Те са по-устойчиви и са представени в широка гама.

Когато поръчвате нож през интернет, е важно да се уверите, че има специални прорези на дръжката за удобство.

Статията е подготвена от Пламен Илиев, копирайтър на W-SEO.com. Ако се нуждаете от съдържание за Вашият сайт, или имате нужда от SEO обслужване, то посетете сайта и разгледайте предложенията.