Япония ще подготви план за отбрана при среща с НЛО

1
150
Добави коментар
setlans
setlans

Япония ще подготви план за отбрана при среща с НЛО, това стана ясно на специална конференция на 28 април, в която министърът на отбраната Таро Коно заявява, че въпреки че не вярва в НЛО, страната трябва да бъде подготвена при евентуална такава среща.

Тази задача трябва да бъде изпълнена от японските сили за самоотбрана, а до тук се стигна след като от американското министерство на отбраната разсекретиха видеоклипове, заснети от пилоти на Военноморските сили на САЩ, на които се виждат неидентифицирани летящи обекти.

„Бихме искали да установим процедури, в случай на евентуална среща с НЛО“, заявява Коно.

Той също казва, че неговото министерство и въоръжените сили за самоотбрана ще започнат да разработват подготовка за такова събитие.

Докато Коно казва, че въоръжените сили за самоотбрана все още не са срещали НЛО, той добавя: „Ако може да се направи видео (на среща с НЛО) и ако е възможен доклад, тогава ще се направи доклад. Ще се проведат дискусии с въздушните сили, за да се установи какво може да се направи“.

Вижте още: 15 неща, които трябва да знаете преди да пътувате до Япония

Той също казва, че министерството ще поиска информация от Пентагона, относно разсекретените видеоклипове, както и за всички анализи, които са били направени.

През февруари 2018 г., японското правителство публикува официалната си позиция по отношение на НЛО, казвайки, че „не е потвърдено съществуването им“.

Документът е в отговор на въпроси на депутат и допълва, че: „Правителството не е обмисляло по какъв начин ще действа, ако НЛО бъде видяно да лети над Япония“.

На пресконференцията Коно признава, че самият той не вярва в съществуването на НЛО. Министърът на отбраната обаче не е толкова категоричен, когато го питат дали вярва в свръхестествени сили или ясновидски възможности.

„Това е корпоративна тайна“, отговаря той.

Последвайте ни в социалните ни мрежи:

Сетланс / Asahi Shimbun Снимка: Petty Officer 2nd Class Markus Castaneda