Блогът на Апостол Апостолов :: НАЙ- ДОБРИЯТ ПРИЯТЕЛ НА ЧОВЕКА

2
226
Добави коментар

                                                ДОБРИЯТ СТАР ПЕРСОНАЛЕН КОМПЮТЪР

 

 

Един от очевидните победители във времето на Covid-19, заедно с доставките на хранителни стоки, приложенията за стрийминг и услугите за видео обаждания, е добрият стар персонален компютър, ако съдим по ръста на използването му през последните седмици.

 

Коронавирусът промени ежедневието на хората по целия свят, а това включва потреблението на технологии. Когато хората си стоят у дома, те могат да се възползват от по-големите екрани и клавиатурите, които им позволяват да пишат по-бързо.

 

Това е добра новина за компаниите, които произвеждат персонални компютри, софтуер и периферия, които бяха потиснати от възхода на мобилните устройства.

„Потребителите използват персонални компютри с Windows, за да останат продуктивни, да се свързват и да учат в това време. В действителност над 4 трлн. минути са прекарвани в Windows 10 всеки месец, със 75% повече спрямо година по-рано“, посочва Панос Паней, главен продуктов директор на Microsoft, в публикация в блога на компанията.

 

Windows разполага с близо 87% дял на пазара на операционни системи за персонални компютри през април, сочат данни на NetMarketShare, а през март Microsoft заяви, че е достигнала 1 млрд. активни устройства с Windows 10!

 

Продажбите на лаптопи и аксесоари за тях са скочили през първите две седмици на март, според NPD Group, а продажбите на персонални компютри са нараснали с около 53% през седмицата до 18 април.

 

Възраждането на персоналните компютри не се случва задължително на гърба на мобилните устройства, макар че хората генерално са по-малко мобилни от обичайното на местата, където правителствата наложиха блокада.

 

И все пак новата златна ера за персоналния компютър може да не трае дълго. Правителствата все още обмислят кога хората ще могат да се върнат в офисите, училищата и като цяло да излязат свободно навън.

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ, Esq.