Тенденции в личната бранд фотография: Прозрачност и Автентичност

1
138
Добави коментар

Все повече бизнеси се обръщат към личната бранд фотография, за своя маркетинг. И така, с увеличение на популярността на бранд фотографията, някои тенденции влизат във фокус. Една от най-големите тенденции в момента е придвижването на бранд фотографията към автентичност и прозрачност.

Макар двата термина автентичност и прозрачност да са близки по значение, те не са еднакви. Автентичността се отнася до показване на истинския човек, който стои зад бизнеса, докато прозрачността се отнася за процесите – показване на реалните ситуации зад услугите и продуктите.

Например, бих могла да публикувам моя снимка с чорлава коса и по потник. Това би било автентично. Показва, че съм точно като теб. Аз съм ИСТИНСКИЯТ човек, който стои зад бизнеса. Показва част от личността и/или уязвимостта на марката.

Мога да публикувам и снимка на работното си място и себе си в него. Тази снимка ще даде повече информация за работата, която върша и как всъщност се извършва. Прозрачността, например, е нарастваща тенденция в индустрията за доставка на храни, тъй като всеки иска да знае как точно тези гватемалски кафени зърна стигат до вашата пазарска кошница. Същият мисловен процес.

Важно е, и двете снимки да бъдат честни. Автентичността и прозрачността понякога могат да се разглеждат като несериозни или арогантни, но правят МНОГО, за да стане марката любима на нейните идеални клиенти. Лоялността и доверието идват само когато клиентът повярва и разбере кой сте и защо правите това, което правите. В началото може да „fake it till you make it“, но новото поколение купувачи иска да знае, че не сте фалшив.

Проучване за прозрачност от Sprout Social установи впечатляваща статистика:

* 73% от американските потребители са готови да платят по-високи цени за продукти и услуги, които гарантират прозрачност.

Докато работите върху личната си бранд фотография, имайте предвид тази статистика. Използвайте истории от бизнеса и личния ви живот, за да осигурите прозрачност и да пожънете любовта и лоялността на клиента в отговор.

P.S. Когато публикувате в социалните медии, не забравяйте, че Facebook и IGTV Live опциите са чудесни възможности да покажете своята прозрачност и автентичност!

Искате ли да разберете как вашата лична бранд фотография може да стимулира вашия бизнес? Свържете се с мен и да се залавяме за работа!

Прочети още:

Лъскавата опаковка отстъпи място на новите пазарни правила. Вижте защо е важно да си прозрачен и автентичен при занемането на своята бранд фотография.

Един от най-засегнатите бизнеси, заради вируса Covid-19, е фотографския. Само за миг хиляди фотографи загубиха своята работа. Все пак, има някой неща, които могат да…

В 10 изречения: Открийте разликата между личната бранд фотография и бизнес портрет; и какви са ползите да споделяте истории и изграждате лична връзка с клиентите.

There is no excerpt because this is a protected post.

Имате само един шанс да направите добро първо впечатление. Ако искате да ви възприемат като професионалист, трябва да изглеждате като професионалист.

Личната бранд фотосесия и бизнес портрет показват вашия уникален външен вид, личност и индивидуалност пред вашата аудитория и това, което ви отличава от конкуренцията