Без Формула 1 през 2020 г.?

1
175
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Отборите във Формула 1 не изключват варианта през 2020 г. да не видим нито един старт. Това заяви президентът на този спорт Чейс Чери.

За сега този вариант е само хипотетичен и зависи от развитието на световната пандемия с коронавирус. От Формула 1 се надяваха състезанията да стартират на 5 юли в Гран при на Австрия, но продължават да следят разпространението на заразата в световен мащаб.

„Не е изключено до края на 2020 година да няма нито един старт. Иска ни се да вярваме и сме оптимисти, че шампионатът ще бъде проведен. Очакваме европейските стартове да са без фенове. Но имаме надежди, че някои извън континента ще са достатъчно безопасни, за да има и публика. Имаме голям проблем, и той е икономически. Загубите са огромни“, заяви Чери пред Би Би Си.

Приходите на Формула 1 за първите месеци от 2020 г. са намалели с 84% – от 246 млн. долара за 2019 г., те са се стопили на 39 млн. долара за настоящия период.

Сезон 2020 във Формула 1 трябваше да стартира в средата на март в Австралия. Ден преди надпреварата обаче бяха регистрирани случаи на коронавирус в тимовете.

Първоначално сезонът трябваше да се състои от 22 старта. За сега е ясно, че надпреварите в Австралия, Монако и Франция няма да се проведат.