GUOZHEN Масло от Камелия

3
132
Добави коментар

Камелията е вечнозелен храст, който расте само  в планините на Китай и достига 200 г. възраст. Нарича се „Дърво на Изтока” и преди 2000 години са го поднасяли в дар на Императорите. Нормалното масло издържа на температура 120-160 градуса. Тъй като при готвене температурата е по-висока, се отделят канцерогенни вещества. Маслото от камелия издържа до 200-240 градуса! Растително масло с висок вискозитет, получено от семената на различни видове камелия по метода на студеното пресоване. Съставът на маслото от камелия е много богат: ненаситените мастни киселини (олеинова и линоленова) представляват 90% – това е най- високият процент сред растителните масла. Витамини: Е, D и b-каротин. Витамин Е в маслото от камелия е 8 пъти повече, отколкото в зехтина. Биологично активни вещества: сквален полифеноли, камелия-гликозиди и камелия-сапонини. Минерали: калций, желязо, цинк. Съдържанието на цинк в маслото от камелия е 10 пъти повече, отколкото в соята.

ПОЛЗИ И ПРЕИМУЩЕСТВА: 1.    Регулира съдържанието на липиди в кръвта; 2.    Защитава сърдечно-съдовата система; 3.    Забавя стареенето; 4.    Антибактериално    действие.    Противовъзпалително    действие (включително възпаления  на кожата); 5.    Детоксикация и  обезболяващ  ефект.  При  болести  на  гърлото  и кашлица преди сън да се изпива 1-2 чаени лъжички масло от камелия. При изгаряния (включително и слънчеви), синини, напукана кожа на устните, екземи и невродермити да се намазва кожата с масло от камелия; 6.    Красота и здраве на кожата при козметична грижа (масаж и маска на лицето и косите). Защитава и хидратира кожата, придава здрав блясък на косата, предотвратява косопада.   Функции на маслото от камелия: 1.    Ненаситените мастни киселини намаляват съдържанието на холестерина, триглицеридите и липопротеините с ниска плътност (ЛПНП) в кръвта; повишават антиоксидантната функция на организма; играят важна роля в профилактиката на сърдечно- съдовите заболявания; 2.    Витамин Е (токоферол) неутрализира свободните радикали; регулира имунната активност на клетките; повишава метаболизма; подобрява имунитета; забавя стареенето на организма; 3.    Скваленът има способността да обогатява клетките с кислород, съединявайки се с водата в организма, като с това намалява усещането за умора; подмладява организма. Повишава имунитета, повишава функцията на SOD (Супероксид Дисмутаза), предотвратява образуването на ракови клетки; подобрява работата на сърцето; 4.    Камелия-сапонините и гликозидите също спомагат за насищането на клетките с кислород, регулират имунитета и бъбречната функция; 5.    Полифенолите са природни антиоксиданти. Имат антисептично   и анти-ейдж действие. Повишават активността на човешкия организъм.

Състав: Маслото от семена на камелия е произведено по метода на студеното пресоване.

Препоръчва се: •    За козметични цели; •    За приготвяне на горещи блюда (маслото се изразходва много икономично). Това е единственото масло, което издържа при температура на загряване до 200-240 градуса без образуване на канцерогени; •    В качеството на лечебна маз; •    В студено състояние по 1-2 ч. л. и в салати.