Туристическият сектор излиза на протест на 18 май с искания за оставката на Ангелкова

2
143
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Членове на туристическия бранш организират браншови протест с основна цел среща с министър председателя Бойко Борисов и искане оставката на министър на туризма Николина Ангелкова.

Организатор е Обединение “Бъдеще за туризма” в което членуват туроператори, хотелиери, превозвачи, екскурзоводи и собственици на места за настаняване от цялата страна. 

Протесът е планиран за 18 май 2020 г.  от 11.00 до 15.00 ч.

Сборният пункт е градската градина при Народния театър,  начална точка  на протестното шествие е Министерство на туризма на ул. „Съборна“.

Шествието ще е с маршрут около 1 км в централната част на София: по ул. Княз Александър I,покрай пл. Княз Александър I , площад Атанас Буров, пл. Независимост до бул. Кн.Александър Дондуков 1 – сградата на Министерски съвет. Връщане към площад Княз Александър I , шествие по бул. Цар Освободител до пл. Народно събрание, пред сградата на Народното Събрание на Република България.

В шествието ще се включат и автобуски, като техният маршрут е от Цариградско шосе пред Народно събрание, площад Александър Невски, бул. Васил Левски и отново Народно събрание.

Очаква се в протеста да се включат около 1500 участника. Те ще бъдат със  светлоотразителни жилетки с отличителни стикери на протестиращите със знака на организацията Обединение „Бъдеще за туризма“, предпазни маски и ще спазват социална дистанция от 1м от всеки участник.

Организаторите информират, че не се предвижда блокиране на основни пътни артерии и възлови кръстовища в София извън маршрута на шествието.