Испанският футбол се завръща на 12 юни

2
132
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Футболът в Испания ще бъде рестартиран на 12 юни. Това твърди изданието „Ас“. Клубовете в страната вече са били уведомени и са одобрили датата.

Първенствата в Испания бяха спрени в средата на март заради пандемията от коронавирус. В последните дни правителството в страната реши да разхлаби противоепидемиологичните мерки, както и да разреши на тимовете да провеждат тренировки.

„Реал“ Мадрид, „Барселона“ и „Атлетико“ Мадрид вече събраха своите футболисти и изготвиха план за подготовка. Всички играчи от първите две дивизии в страната са тествани за коронавирус. Новите регистрирани заразени са 5, като от правителството заявиха, че следят ситуацията и са готови да реагират, ако броят на заразените се покачи.

Ако завръщането на футбола не се осъществи на 12 юни, от Ла Лига са готови с план да отложат старта със седмица.

„Всичко зависи от правителството и от разпространението на вируса. Надявам се да започнем отново на 12 юни. Примера и Сегунда дивисион ще завършат по едно и също време. Така че ще има футбол всеки ден цели 35 дни“, цитират президента на Ла Лига Хавиер Тебас от „Ас“.

До края на шампионата остават още 11 кръга, като идеята е мачовете в Ла Лига да се играят не само през уикендите, а и в междинни кръгове през седмицата. Отборите трябва да завършат с ангажиментите си у дома преди представителите на Испания да се захванат отново с предизвикателствата в европейските клубни турнири.