Мебели за панелно жилище – какво трябва да знаем?

1
207
Добави коментар
djunev
djunev

PR

11 май 2020

Мебели за панелно жилище – какво трябва да знаем?

Доста дупничани живеят в панелни жилища. Често, когато се наложи да закупим нови мебели, изпитваме затруднение, именно заради размерите на стаите.

В настоящата статия се представят ценни съвети за избор на мебели за панелни жилища.

За телевизионна или аудио техника винаги използваме някакъв вид мебели. Но какъв вид мебели трябва да бъде, за да бъде всичко идеално – така че красотата да хармонира с функционалността? Първото нещо, на което трябва да обърнете внимание, е външният вид. Можете да поставите телевизора и DVD плейъра на рафтовете на обикновена стена. И аксесоари – на рафтове и т.н. Но все пак, ако закупите специални мебели за това, ефектът може да е по-добър. Самата ситуация ще бъде по-естетична. И, разбира се, не бива да слагате оборудването върху мебели, които изобщо не са предназначени за това (например на тоалетка).

От гледна точка на дизайна на такива мебели можете да изберете една от следните опции: вземете предмети, които са или подходящи за стил на самата техника, или се комбинират с интериора на стаята. Между другото, първият случай все пак започна да се използва по-рядко. Обикновено сега идват от общия стил на стаята. В крайна сметка мебелите създават стила на цялата стая. Помислете едновременно за функционалността. AV мебелите не са само част от интериора, но и аудио компонент, от който до голяма степен зависи качеството на звука на вашето оборудване. Тоест, ако оборудването е с високоговорители, ще трябва да ги поставите на рафтовете, а не на пода. В противен случай рискувате да получите лошо качество на звука.

Между другото, мебелите трябва да са масивни: в противен случай енергията на звука ще се губи при вибрация на самия корпус. От тази гледна точка е по-добре веднага да убиете с един куршум два заека: да вземете мебели от масива. Първо, този тип мебели са тежки. Второ, най-надеждните, издържливи и качествени са именно масивните мебели.

Обърнете внимание на отделните елементи на мебелите за оборудването.  Дали могат да се използват скоби за закрепване към стената или тавана от плазмени и LCD панели. От тази гледна точка е по-добре да вземете много подвижни скоби, за да можете да изберете посоката. Също така помислете какво е най-доброто за вас: по-малко топлина на телевизора ви или по-малко излагане на прах. Въз основа на това решете дали да поставите телевизора на шкаф или, например, вътре в шкаф. Обърнете внимание на рафтовете. Стъклото е по-малко безопасно от дървото и, разбира се, може да издържи по-малко тегло.

Базови модели мебели, които биха Ви свършили чудесна работа, можете да намерите на www.Mebelisto.bg