GUOZHEN Ленено масло студено-пресовано

2
107
Добави коментар

Суровината за производството на лененото масло е див лен от степите на северен Китай.

Технологията на производство е щадяща и съхранява полезните съставки – ниска температура и без химическа обработка. За профилактика на сърдечно-съдовата система Световната Здравна Организация препоръчва оптималното съотношение

между Омега-3 и Омега-6 да бъде 1:4 

Състав на лененото масло: • мастни киселини (над 35 наситени, мононаситени и полиненаситени); • белтъчини и аминокиселини (включително 8-те незаменими); • въглехидрати, хранителни влакна, гликозиди, етери, слизести вещества, стероли, фитостерини, нишесте и естествени захари; • витамини: А, бета-каротин, D, Е, К. Съдържанието на киселини Омега-3 е 51-57%. Съдържанието на Омега-3 в лененото масло е два пъти по-високо, в сравнение с рибеното масло.

ПОЛЕЗНИ СВОЙСТВА И НАЧИНИ НА ПРИЛОЖЕНИЕ: 1) За намаляване и корекция на теглото. Олеиновата киселина Омега-9, линоленовата киселина Омега-6, алфа-линоленовата киселина Омега-3 са активни активатори на отслабването. Омега-9 и Омега-6 намаляват апетита, подобряват резултатността на всяка диета. Маслото може да се добави в йогурт или салата, но може да се употребява и като самостоятелен продукт; 2) За сърцето и съдовете. Подобрява метаболизма, кръвоносните съдове ще бъдат поеластични и здрави. Маслото защитава от заболявания на сърдечно-съдовата система, нормализира кръвното налягане, понижава холестерола в кръвта. Защитава от възможна стенокардия и хипертензия; 3) За стомашно-чревния тракт. Намалява вероятността от развитие на запек, прилага се за лечение на хемороиди в домашни условия. При използване на продукта на гладно отлично очиства червата, стимулира регенерацията на стомашно-чревния тракт. Препоръчва се при колит и гастрит, притежава противопаразитни свойства, лекува черния дроб.  Ефективна профилактика на жлъчнокаменната болест – посредством прием на маслото на гладно. Така ще предотвратите образуването на камъни в бъбреците.

Обърнете внимание, че продуктът се използва само за профилактика! 4) Маслото от ленено семе намалява възпалителния процес при лупус, подагра, фиброзно кистозна мастопатия. При лупус – понижава холетерола, а при подагра намалява подпухналостта и болката в ставната тъкан. Омега-3, влизаща в неговия състав, подобрява процеса на усвояване на йода. Затова при фиброзно-кистозна мастопатия този метод на допълнително лечение е достатъчно ефективен; 5) За красота и здраве. Натуралните мастни киселини намаляват отделянето на секрет от мастните жлези, което предпазва порите от запушване. Маските за коса и лице притежават подмладяващи, витаминизиращи и бактерицидни свойства. Подобрява състоянието на нервната система. Намалява рискът от инсулт и появата на тромби, предотвратява атеросклерозата и хипертонията; 6) За подмладяване. Лигнаните, съдържащи се в лененото масло подмладяват организма. Предотвратяват рак на кожата, рак на млечната жлеза и на дебелото черво. Забавят процеса на стареене; 7) За жени. Присъствието на полифенолите-лигнани спомага за активизирането на нормалния хормонален баланс в организма. Благодарение на лененото масло по-лесно се понасят менструалните болки и менопаузата. Течното ленено масло помага да се борите не само с женските проблеми, но и предотвратява подуването и възпалителните процеси в простатната жлеза у мъжете. Естествените мастни киселини лекуват мъжкия тип безплодие и импотентност.

ПРЕПОРЪЧИТЕЛНА ПРОФИЛАКТИЧНА ДОЗА:

Като правило, най-оптималният вариант за употреба на лененото масло е сутрин, 20-30 минути преди първия прием на храна. Вечер маслото може да се пие за през нощта, или 20-30 минути след последния прием на храна. Еднократната порция ленено масло е равна на една супена лъжица. За видими резултати е необходим редовен прием в продължение на минимум 2 месеца.

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ: – холецистит (допустимо е неголямо количество, но само по време на храна); – хепатит; – хроничен панкреатит; – полипи на матката и придатъците; – жлъчнокаменна болест и болести на жлъчните пътища; – прием на антидепресанти или хормонални контрацептиви; – бременност и кърмене. Не бива да забравяме, че лененотомасло бързо се окислява. Това става при взаимодействие с въздуха и при нагряване. Поради възникването на вредни за организма свободни радикали, не бива да нагряваме лененото масло, както и да го съхраняваме в отворен съд. При пържене на продукти с ленено масло се наблюдава канцерогенно въздействие.