Индукционен котлон CASO TC 2100 Thermo Control – 2223

2
214
Добави коментар

Индукционен котлон CASO TC 2100 Thermo Control – 2223 CASO – 2223 CASO Germany http://www.samozamen.com/индукционен-котлон-caso-tc-2100-thermo-control-2223 2020-11-12    

Индукционен котлон CASO 2223 TC 2100 Thermo Control – единичен Характеристики на индукционият котлон CASO TC 2100 Thermo Control : Марка: CASO Модел:  TC 2100 Thermo Control Захранване: 230V~, 50HzУправление: Sensor-Touch Дисплей: дигитален с червена LED поцветкаЦвят на тялото: неръждаема стомана / среброТаймер от 1 – 180 минутиСтепени на мощност: 12Дирекни функции: 4Thermo Control Thermometer: Готвене до достигане на точно зададен градус благодарение на иновативна термосондаВключена приставка за закрепване на термосондата към съда за готвенеДва избора за работа с термосондата : поддържане на температура (например при Sous Vide готвене, фондьо или поддържане на топло ястие)автоматично изключване при достигане на зададена температура Перфектен за готвене SousVide, поддържане на топлу ястия или приготвяне на месо и рибаПлот: Glaskeramik – стъклокерамикаМощност на индукционният котлон при готвене: 2100 WКонтрол на температурата стъпка през 1°CКонтрол на температурата термосонда от 40°C до 160°C Контрол на температурата индукция от 60°C до 240°C KEEP WARM функция за поддържане на готовата храна топла (при температура 70°C)SMART CONTROL: ДА Подходящи съдове с диаметър от 14 до 24 cmАвтоматично разпознаване на съдовете: даЗащита против прегряване: даПодходящ за приготвяне на бебешка хранаПротивоплъзгащи крачета Размери: 280x60x370 mm Тегло: 2,3 кг Контролен панел на индукционният котлон Caso 2223: On/Standby копче за включване на уредаTimer – копче за задаване на времеTemp – копче за задаване на температураLevel – копче за задаване на степенFunction – копче за задаване на директна функция (+) – копче за увеличаване на степен, температура или време(-) – копче за намаляване на степен, температура или време (Display) – дисплей за показване на зададената настройкаДиректна функция: Heat I – подгряване степен 1Директна функция: Heat II – подгряване степен 2Директна функция: Cook – готвене степен 8Директна функция: Fry – пържене степен 10 Предимства на индукционият котлон CASO TC 2100 Thermo Control : Модерен дизайнИновативна система за контрол на температурата по време на готвенеНагряването на индукционният котлон отнема само няколко секунди, което ви позволява да спестите до 55% от времето за готвене в сравнение с конвекционалните котлони Висококачествена и устойчива на надрасквания стъкло-керамична повърхност за готвене с лесно почистване LED индикаторни светлини Таймер за автоматично изключване след приключване на работният процес или при достигане на зададена температура KEEP WARM функция за поддържане на готовата храна топла Крачета против хлъзгане за по-голяма стабилност на индукционните котлони Лесен за употреба и почистване

Гаранция: 24 месеца!

Индукционният котлон CASO 2223 е предназначен за домашна употреба!

Принцип на работа:

Индукционните котлони, за разлика от останалите котлони загряват директно съда за приготвяне на храната, без да имат нагряващ елемент.Това се получава чрез силен високочестотен електромагнит, който създава електромагнитно поле и чрез индукция загрява съда.Топлината генерирана в съда се предава на съдържанието му.Нищо извън съда не е засегнато от магнитното поле – в момента, в който съдът се свали от котлона или той бъде изключен, нагряването спира.За готвене с тези котлони са необходими железни или стоманени тенджери и тигани, изключват се керамични, стъклени или алуминиеви съдове.

Предимства

* Енергийна ефективност – Индукционните котлони са значително по-икономични от другите електрически котлони. Енергията, която изразходват е малко по-малко от нормалните плочи, но освен това тя се изразходва до два пъти по-ефикасно. Това се дължи на факта, че се загрява директно съда, а не загряващ елемент, който чрез топлообмен (при който има загуби) да предава топлина на съда. Като цяло индукционните котлони са около два пъти по-икономични от останалите електрически котлони. * Контрол – Загряването става веднага след включване на котлона и поставяне на съда – подобно на газовите котлони не се налага да се изчаква загряване на загряващ елемент. Също така промените в силата стават веднага след като завъртите копчето. * Безопасност – Самият котлон е студен и дори на най-голяма мощност не се затопля. Това означава, че вие (а и малчуганите около вас) няма как да се изгорите на котлона. Внимание – съдът с храната е топъл! * Комфорт – Тъй като не се губи енергия за самото затопляне на съда, вашата кухня като цяло ще бъде по-хладна отколкото със стандартните електрически или газови котлони. * Чистота – Тъй като самият котлон не се загрява, няма как нещо да капне, да загори и мирише и след това да се налага дълго търкане докато се изчисти. * Бързина – 500мл. кипва за 1 мин.

Важно!

* Индукционният котлон е предназначен само за приготвяне и затопляне на хранителни продукти с използване на подходящи съдове. * Да не се използва индукционният котлон за претопляне и затопляне на лесно запалими, вредни за здравето, лесно изпаряващи се или подобни течности и материали. * Продукта не е предназначен за продължителна професионална употреба!