Космическите сили на САЩ набират кандидати. Вижте първата им реклама (видео)

2
123
Добави коментар
setlans
setlans

Космическите сили на САЩ набират кандидати – в рекламата им се казва: „Може би твоята мисия не е на тази планета“.

На 20 декември 2019 година, президентът Тръмп обяви създаването на съвсем нов вид въоръжени сили – космическите сили, а днес те пуснаха първата си реклама за набиране на кандидати за военнослужещи.

Според официалният сайт на космическите сили, те са военна служба, която организира, обучава и оборудва космически сили, за да защити американските и съюзническите интереси в космоса и да предостави космически възможности на съвместните сили.

Някои от отговорностите на космическите сили са: обучаване на военни космически специалисти, придобиване на военни космически системи, утвърждаване на военната доктрина за космическата власт, организиране на космически сили, които да отговарят на бойно командване.

30-секундната реклама включва млад мъж, който замечтано гледа към звездите, докато разказвачът казва: „Някои хора гледат към звездите и питат: Ами ако? Нашата работа е да имаме отговор“.

Вижте още: Япония ще подготви план за отбрана при среща с НЛО

Видеото включва изображения на униформен персонал, ракети и сателити, а гласът продължава:

„Ние трябва да си представим това, което се въобразява, да планираме възможното, докато все още е невъзможно. Може би не си тук, само за да задаваш въпроси. Може би си тук, за да бъдеш отговорът“.

Към края на рекламата са изобразени как биха изглеждали военнослужещите, като гласът завършва с изречението:

„Може би твоята мисия на тази планета…не е на тази планета“.

Въпреки че отначало хората приеха създаването на космическите сили с насмешка, то новият клон на въоръжените сили вече има и първото си „оръжие“ – заглушител, който е способен да попречи на противниците да имат достъп до собствените си комуникационни спътници.

Това осигурява голямо предимство, имайки предвид до каква степен съвременните въоръжени сили разчитат на спътниците си.

След подписването на акта NDAA през 2019 г., който пренасочи 738 млрд. долара за отбрана, президентът Тръмп заяви: „Космосът е най-новото бойно поле в света“.

Последвайте ни в социалните ни мрежи:

Сетланс