Бундеслигата се завръща днес със сериозни сблъсъци

1
101
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

След 2 месеца без елитен футбол в Европа заради пандемията от коронавируса, днес дългоочакваният ден към неговото завръщане настъпи. Германската Бундеслига е първият голям шампионат на Стария континент, който получи зелена светлина от своето правителство да се поднови. Футболният празник ще е допълнен от факта, че именно в днешния ден ще се състои рурското дерби между Борусия Дортмунд и Шалке 04, РБ Лайпциг – Фрайбург и Айтрахт Франкфурт – Борусия Мьонхенгладбах.

Други първенства като това в Белгия, Нидерландия и Франция бяха прекратени, но германците доказаха своята всеизвестна желязна дисциплина и взеха мерки, които не позволиха заразата да причини висока смъртност сред населението.

Преди близо 10 дни бяха обявени 4-те строги правила, които всеки отбор от елита ще трябва да спазва преди, по време и след срещите. Самите мачове ще се провеждат без публика за неопределено време, а на самите стадиони ще могат да присъстват максимум 322 души, в които ще са включени хора от двата щаба на играещите отбори и хора, свързани с провеждането на мачовете.

Отборните снимки, ръкостисканията и плюенето по терена са забранени.

Много футболни дейци вече съобщиха, че ще спазват именно модела на Германия за рестарт и организиране на своите местни лиги.

Според изготвения календар ще има по 2 междинни кръга в седмичен цикъл.

Програмата от 26-я кръг предвижда следните двубои:

Днес от 16:30

Аугсбург – Волфсбург, рурското дерби Борусия Дортмунд – Шалке 04, Фортуна Дюселдорф – Падерборн, Хофенхайм – Херта Берлин, РБ Лайпциг – Фрайбург.

От 19:30

Айнтрахт Франкфурт – Борусия Мьонхенгладбах

Утре от 16:30

Кьолн – Майнц 05

От 19:00

Унион Берлин – Байерн Мюнхен