Не ни трябва маска на плажа, нито да се дезинфекцираме

1
144
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

„Не трябва да стоим с маски на плажа, нито да си пръскаме с дезинфектанти ръцете. Не трябва да се вманиачаваме, необходима е социална дистанция и повишаване на хигиената и често да мием ръцете с топла вода и със сапун. Плодовете е необходимо също да се измиват. „. Това коментира д-р Гергана Николова, член на Управителния съвет на Българския лекарски съюз пред NOVA.

„Морето е една огромна самопочистваща система. Всеки от летовниците, който отиде на море, стои на слънце, потапя се във водата, и при тези закалителни процедури, ще се прибере вкъщи с по-добра имунна защита“, допълни тя.

Д-р Николова уточни, ако някой има симптоми на коронавирус и е на почивка на морето, трябва веднага да се обади на специалистите в хотела, за да се предприемат адекватни действия. Те ще се свържат с местната здравна инспекция, предполагало се, че ще има и изолатори за тези хора, за да не са под риск останалите летуващи в хотела.

Д-р Николова посочи, че при спазването на всички мерки няма проблем да пътуваме и да сме сред природата. „Времето прекарано сред природата ще повиши нашата имунна защита. Това ще подобри и нашата психика, защото много хора са били депресирани. Хората имаха нужда да излязат и да комуникират, за да се чувстват щастливи.”, каза тя.

Д-р Николова посочи, че благотворителната инициатива на Българския лекарски съюз за героите в бяло е събрала над четвърт милион, които са разпределени към всички лекари в страната спрямо нуждите им.