Хегемонът излиза за задължителен успех срещу новака Унион

2
103
Добави коментар

Вторият ден след подновяването на Бундеслигата е отреден за хегемона – Байерн Мюнхен. Шампионите гостуват в столицата на Унион, който изненада неприятно останалите два тима от челната тройка.

“Железните” се справиха със съпротивата на Борусия М’Гладбах и Борусия Дортмунд на свой терен, но тогава разчитаха на най-силния си коз – ентусиазираната публика. В идния двубой “Алтен Фюрстерей” ще остане празен, което усложнява задачата на домакините.

В столицата пристига лидерът в класирането – Байерн. Баварци трябва да спечелят задължително, тъй като авансът им на върха бе скъсен на една точка. Вчера Борусия Дортмунд се разправи с Шалке и завърза интригата в битката за титлата.

През изминалите седмици стана ясно, че Ханс-Дитер Флик ще остане на треньорския пост за още три сезона. Освен това Байерн се подсили с Мирослав Клозе, който ще се грижи за офанзивната мощ и формата на нападателите в тима.
 

Единствените проблеми пред наставника на гостите са свързани с контузиите на Толисо и Коутиньо. Никлас Зюле се включи на по-късен етап към тренировъчните занимания и също остава извън групата.

Срещата за домакините пропускат контузените Акакий Гогия и Юнус Мали, а бранителят Марвин Фридрих изтърпява наказание поради получен червен картон в последния двубой.

Според букмейкърите Байерн Мюнхен е фаворит за спечелването на мача, като се очаква победата да стане факт сравнително лесно.

Категория: Футболни новини

Тагове:
Бундеслига, Байерн Мюнхен