8 начина да се отпуснeтe по време на фотосесия

1
134
Добави коментар

Ако дори само мисълта да застанете пред камера ви кара да се изпотите, следващите редове са за вас. Има начин да получите снимките, които искате, без да изглеждате стреснато всеки път, когато светкавицата блесне срещу вас. Май е по-лесно да се каже, отколкото да се направи, нали?

Вижте осем съвета, които ще ви помогнат да се чувствате спокойно пред обектива на всеки фотограф:

1. Запознайте се с вашия фотограф

Ако можете преди фотосесията да се срещнете с фотографа лично е супер, но дори и да нямате тази възможност, непременно поговорете по телефона. Така ще получите усещане за личността на фотографа – и той или тя също ще ви опознае, докато получавате по-добра представа за това, което търсите. Винаги е по-лесно да позираш за някой, когото познаваш, отколкото за непознат.

Аз също държа всеки път да се чуя с клиентите по телефона, преди фотосесия. Така ги опознавам, а и те получават безплатна консултация преди снимките.

2. Снимайте се при един и същи фотограф

Работейки заедно, ще се опознавате и така всяка следваща сесия ще е като излизане на кафе с приятел. По време на фотосесията ще опознаете и стила на работа на фотографа, не само неговата личност. Работейки с един и същи фотограф ще може да надграждате това, което искате за вашите снимки, ще ви е по-лесно да споделяте какво харесвате и какво не харесвате, и ще се чувствате спокойни за нови експерименти. И най-важното – вашите снимки ще имат общ стил и ще говорят точно като вас.

3. Облечете нещо, което обичате

Ако вашият стил на обличане е тениска с дънки, но решите да носите елегантна рокля за вашите снимки, ще се чувствате некомфортно през цялото време. Дори и да искате да промените визията си за фотосесията, не променяйте всичко наведнъж. Може да бъдете елегантни и с дънки, които да съчетаете с подходящ топ, сако и обувки на високи токчета. Така и вие ще се чувствате комфортно по време на фотосесията, и снимките ви ще изглеждат по-естествени.

4. Почерпете се преди фотосесията

Ами наздраве! Е, разбира се, нямате нужда от 4 текили на екс, но един лек коктейл или малка бира могат да направят чудеса с вас, докато позирате. Доказано. Просто се придържайте само към едно питие!

5. Планирайте си достатъчно време

Окей, вече е ясно, че сте притеснени, затова не добавяйте още стрес към ситуацията, като ви пристиска времето. Отделете си поне половин час повече, отколкото смятате, че ще ви трябва. По този начин ще имате и малко време да се подготвите, да се настаните и да преминете през първите няколко загряващи снимки.

6. Планирайте по-малко официални снимки

Притеснява ли ви мисълта за статичните пози при всяко заснемане? Ами никъде не пише, че тези кадри са задължителни! Има много начини да направите снимки без да стоите в предварително уговорена поза. Говорете с фотографа си вместо да позирате вдървено, да се движите по време на фотосесията.

7. Намерете нещо, което да държите

Чудите ли се какво, по дяволите, следва да направите с ръцете си? Не сте сами! Ако наистина не сте сигурни, намерете нещо, което да държите. Нека този предмет няма силен акцент, за да не отвлича вниманието от вас. Това може да е чаша, писалка, букет, ръба на роклята и др. Без значение какво е, ще се почувствате все едно ръцете ви имат цел.

8. Практика, практика, практика

О, да! Може да ви се стори супер глупаво, но репетицията да сте пред камера ще ви накара да се почувствате спокойни.

Първо открийте подходящите за вас пози пред огледалото, а после помолете приятел да ви направи няколко снимки (а не селфита), за да можете да практикувате позиране.

Имайте предвид, че е напълно нормално да се чувствате не на място пред камера, но да сте спокойни пред обектива е важно. Не забравяйте, че няма нужда да се чувствате неудобно и се доверете на вашия фотограф, който ще направи всичко възможно, за да изглеждате блестящо.