От ВМРО искат строги мерки срещу престъпността

1
108
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

„Акциите на прокуратурата срещу битовата престъпност са навреме. Трябва да има репресии в държавата и нещата да се вкарат в норма“, заяви депутатът от ВМРО Искрен Веселинов в ефира на „Здравей България“ по Нова тв. От партията излязоха с позиция относно сигнала на семейство от Видин, че са нападнати пред дома им с бухалки пред очите на децата им. Те са на мнение, че в общността има чувство за безнаказаност.

Според Веселинов, докато част от ромските квартали за били под блокада заради коронавируса, случаите на подобен вид престъпления са били по-малко.

„По наша оценка около 600 млн. лв. е дала държавата за интеграция на ромите. Това са само преки разходи, свързани с изграждане на жилища и програми, които трябваше да направят тази част от населението по-социализирана. Може би има такива резултати, но те не са значими“, смята Веселинов. Той е на мнение, че законодателната част не е спряла и законопроектите се движат.

„Ползвам и този битов инцидент, за да поставя въпроса, че Концепцията за ромите на Каракачанов трябва да бъде приета. Поставяме го остро на масата. Отговорите на въпроса защо концепцията не минава, са процедурни „мотания“, но времето за мотане свърши. Трябва да започнем да решаваме проблемите на държавата“, категоричен бе депутатът от ВМРО.