Изграждат предприятие за преработка на плодове край село Новград

1
131
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Започна изграждането на предприятие за преработка и замразяване на плодове в района на село Новград. Строителството, в което ще бъдат инвестирани 5 300 000 лева, трябва да приключи за 24 месеца, съобщават от общината в Ценово.

Предприятието се изгражда от „Агрола Екоинвест“ ООД в изпълнение на одобрен проект от Държавен фонд „Земеделие“. Според предварителните планове производствените мощности ще бъдат разположени на площ от 3860 квадратни метра. Вече е договорена доставката на оборудването от водещи фирми в областта на хранителната промишленост.

При преработката ще се разчита предимно на собствена продукция, като по този начин ще се затвори цикълът на производство. Преди години дружеството е започнало изграждането на овощни масиви в различни места на общината, като градините с насаждения вече надхвърлят 3500 декара.

С пускането в експлоатация на новото предприятие ще бъдат наети 50 души персонал, предимно от местното население. Заетостта на хората ще бъде през цялата година, което ще намали безработицата в региона.